Ελλάς,το καρναβάλι σου!

Όταν έχεις να γράψεις πολύ καιρό, δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις!

Στο κεφαλάκι σου έχουν συσσωρευτεί τόσες πληροφορίες, χρήσιμες και μη, και πρέπει εσύ τώρα να τις βάλεις σε μία σειρά, να τις συνδυάσεις και να γράψεις όλα αυτά που σκέφτεσαι!


Στο διά ταύτα, λοιπόν, έχουμε μια εθνική-οικονομική-κοινωνική κρίση (βασικά, έφτασε πλέον το νευρικό κλονισμό, δεν είναι απλή κρίση), μία εξεταστική που ολοκληρώθηκε μετά κόπων και βασάνων και κάτι καρναβάλια!

Φαινομενικά, είναι θέματα ασύνδετα μεταξύ τους. Με λίγη, όμως, βαθύτερη σκέψη όλα ενώνονται!

     Μήνας εξετάσεων ο Φεβρουάριος κι εγώ, όπως και πολλοί άλλοι άλλωστε, κληθήκαμε να απαντήσουμε σε διάφορα, πανέμορφα θεματάκια, με το σκεπτικό ότι το πτυχίο πλησιάζει και πρέπει να παλέψουμε για να το αποκτήσουμε!

Θεματάκια, τα οποία απαντήθηκαν σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν, όπως ο έρωτάς σου και τα αισθήματά σου, καθώς είχαμε κάτι μικροπροβληματάκια με τη θέρμανση στη σχολή! Μη φανταστείς τίποτα ιδιαίτερο, όχι, απλώς κάτι μουδιασμένα μέλη, κάποια χέρια να γράφουν με γάντια (εγώ δεν το κατάφερα) και ντύσιμο φοιτητή, που σε παρέπεμπε σε χιονισμένα τοπία των Άλπεων και σίγουρα όχι σε αμφιθέατρο εξέτασης! Πέραν τούτου, επιστρέψαμε και στο δημοτικό, καθώς σε πολλά μαθήματα τα θέματα υπαγορεύτηκαν λόγω έλλειψης χαρτιού και μελανιού! Ναι, όλα αυτά σε ελληνικό πανεπιστήμιο εν έτει 2012! Βλέπετε η Τρόικα όρισε πως πρέπει να εξοικονομήσουμε χρήματα με οποιοδήποτε τρόπο και ... από πού θα ξεκινήσεις, αν όχι από τους θρασύτατους φοιτητές που απαιτούν να γράφουν σε έτοιμες κόλλες... άκουσον άκουσον!

     Βέβαια, για να μην είμαστε και αχάριστοι, ο Φεβρουάριος εμπλούτισε και το λεξιλόγιό μας! Μέχρι και η γιαγιά με τη μαντίλα, στο τελευταίο χωριό της χώρας, έμαθε τι είναι το Eurogroup, ανακάλυψε πως κούρεμα δε γίνεται μόνο στα μαλλιά και συνειδητοποίησε ότι το μνημόνιο πήγε τόσο καλά στη χώρα μας που γυρίστηκε και δεύτερο μέρος! Επιπλέον, παρακολουθήσαμε όλοι, με αμείωτο ενδιαφέρον, τα πηγαινέλα του Μπένι στις Βρυξέλλες και ακούσαμε υπερήφανοι τους βουλευτές μας να φωνάζουν «Ναι σε όλα» νομίζοντας πως ψηφίζουν για το πρόγραμμα πενταήμερης σχολικής εκδρομής..! Όλα αυτά, ενώ, λίγα βήματα πιο πέρα, κουκουλοφόροι και μη, ένστολοι και μη, συνειδητοποιημένοι και μη αποφάσισαν πως η Αθήνα είναι πολύ φορτωμένη και εφάρμοσαν ένα πιο αφαιρετικό στυλ διακόσμησης! Προωθήθηκε σημαντικά και ο αθλητισμός, με ιδιαίτερη έμφαση στις πολεμικές τέχνες, που τα ελληνικά μέσα μαζικής αποχαύνωσης…εε, συγγνώμη, ενημέρωσης…προέβαλλαν ασυστόλως..!

Μεσούσης λοιπόν της συγκεκριμένης κατάστασης εσύ παλεύεις για ένα πτυχίο! Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως  λαδόκολλα για σουβλάκια, όμως το έχει κάνει ήδη άλλος και δεν θα έχει τόση πλάκα! Παρόλα αυτά, θα λες υπερήφανος ότι την τέλειωσες την ρημάδα τη σχολή κι ας κάνεις τώρα κάτι άλλο, περιστασιακό, μέχρι να ανακαλύψουν το πόσο μεγάλο μυαλό έχεις και να σε κάνουν γενικό διευθυντή σε κάποια εταιρεία! Έλα, τώρα...Έλληνας είσαι... αυτός ποτέ δεν αρκείται σε κάτι λιγότερο! Τα θέλει όλα και τα θέλει τώρα!

     Προς το παρόν, για να χαλαρώσεις, ...σκέψου πόσο ωραία πέρασες το τριήμερο που προηγήθηκε..! Απόκριες ντε..όλο και κάτι καλό θα προέκυψε! Αυτές οι αναμνήσεις θα σε κάνουν να περάσεις ανώδυνα την εβδομάδα που ακολουθεί, μέχρι να έρθει το επόμενο σαββατοκύριακο και να βρεις κάτι άλλο για να ξεχαστείς..! Αν ανήκεις και στους τυχερούς που πέταξαν χαρταετό και έφαγαν λαγάνα μέχρι σκασμού, φρόντισε, αυτή την εβδομάδα, να κάνεις όνειρα που θα σε πάνε ψηλά και θα έχουν το μέγεθος της μεγαλύτερης λαγάνας που φτιάχτηκε στη χώρα! (Στην Πάτρα..3 μέτρα και 60 εκατοστά)

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 11:37