Το Σάββατο στο "φαράγγι", μαζεύουμε σκουπίδια

Την 30ην Σεπτεμβρίου του 2011, είχαμε αναρτήσει ένα άρθρο, το οποίο μιλούσε για τα σκουπίδια στο " φαράγγι", στις γραμμές του τρένου, στη Δραπετσώνα.

Το άρθρο αυτό, είναι το 9ο στις "Μεγενθύσεις" της αρχική μας σελίδας. Πέρασαν από τότε πέντε μήνες και 12 μέρες και τα σκουπίδια, σ' εκείνο το σημείο των εγκαταλελειμμένων γραμμών του Ο.Σ.Ε, όχι μόνο δεν μαζεύτηκαν, αλλά αυξάνονταν και πλήθαιναν. Ξέρετε, και για τέτοιες περιπτώσεις δίνουν βραβεία.

Όλο αυτό το διάστημα και τηλέφωνα πήραμε στα κεντρικά γραφεία του Ο.Σ.Ε και μηνύματα στείλαμε στην εκπομπή της Τσοπανίδου " Σκάι τώρα" - ούτε φωνή ούτε ακρόαση από την όμορφη - και άλλα μηνύματα στην ιστοσελίδα του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας και καπάκι τηλέφωνα στη γραμμή του δημότη -το 1567 - και προφορικά θέσαμε και ξαναθέσαμε το πρόβλημα στους εκλεγμένους της κοινότητας Δραπετσωνας, οι οποίοι μας διαβεβαίωναν πως θα το λύσουνε, πως τα σκουπίδια θα μαζευτούν. Το αποτέλεσμα ήταν μια τρύπα στο νερό. Άνθρωποι των θεσμών και των καναλιών, στη νιρβάνα τους. 

Σήμερα χαρήκαμε. Διότι μάθαμε πως πολίτες από τον Πειραιά, πήραν την πρωτοβουλία να τα μαζέψουν. Οι πολίτες αυτοί ανήκουν στην ομάδα Pire - A - ctive Group. Και το ιδού το κάλεσμά τους :

Αυτό το Σάββατο συναντιόμαστε στις 11 το πρωί στον Άγιο Διονύσιο με γάντια και σακούλες. Κάνουμε εκδρομή σε ένα σημείο που θεωρούμε πως είναι από τα πιο ξεχωριστά κομμάτια της πόλης μας. Τι υπήρχε εκεί; Τι ξεχωριστό έχει; Πόσοι το γνωρίζουνε και πόσοι το προσπερνάνε αδιάφορα; Ελάτε μαζί μας σε μια δράση καθαρισμού και θα ειπωθούν πολλά!

Ακόμα κι αν η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας, δεν έχει στις αρμοδιότητές της τον καθαρισμό τέτοιων χώρων, οι εκλεγμένοι της Κοινότητας Δραπετσώνας, δε θα έπρεπε να την πιέσουν και να αναζητήσουν τρόπους για να αντιμετωπισουν αυτό το χάλι; Και έρχονται τώρα τα παιδιά από τον Πειραιά για να μας βάλλουν τα γυαλιά. Το ωραίο θα είναι να εμφανιστούν εκεί, το Σάββατο, οι εκλεγμένοι, και να μη ζητήσουν συγνώμη. Αυτό που νομίζω ότι πρέπει να τους γίνει μάθημα είναι, πως "μάγκες" πολιτικά την σήμερον ημέραν, γίνονται αυτοί που μπροστά στο όποιο αδιέξοδο, ψάχνουν και βρίσκουν μια διέξοδο. Με την πυξίδα τους να δείχνει σταθερά, την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. 

Μάθαμε πως πρόσφατα υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας, για την παραχώρηση όλης αυτής της ιδιοκτησίας της Γαία -Ο.Σ.Ε - από το κτίριο του σταθμού στο λιμάνι μέχρι τις γραμμές στην Κοκκινιά - στο δήμο Πειραιά. Ελπίζουμε πως από εδώ και πέρα, δε θα ξαναντικρύσουμε αυτές τις τριτοκοσμικές εικόνες. Ε, κύριε Μιχαλολιάκο;  

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 05:29