Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΦΤΙΑΣ

 

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 ΒΡΑΔΥ.
Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι θέλει να πάει στο μπακάλικο της γειτονάς του. Πως να κυκλοφορήσει όμως με τόσους μαύρους,κίτρινους, καφέ στους δρόμους βραδιάτικα;
Ευτυχώς υπάρχουν κάτι καλόπαιδα, χρυσαυγίτες τους λένε, πού με πλήρη εξάρτηση - όπλα, κράνη, μπαλάσκες, τσεκούρια αποφασίζουν να συνδράμουν για την αγορά των ωνίων. Η αποδοχή είναι άμεση.
Συνοδεύουν, λοιπόν, το ηλικιωμένο ζευγάρι μέχρι το μαγαζί (πού ξέρεις μπορεί να μας ψηφίσουν οι κωλόγεροι!).
Πακιστανός δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, έχουν εξαφανιστεί μέχρι να περάσουν οι κατακτητές.Οι κατακτητές του Αγίου Παντελεήμονα, του Περιστερίου, του Κρυονερίου, της Κρήτης, του Έβρου.
Η επιχείρηση στέφεται με επιτυχία και το ηλικιωμένο ζευγάρι επιστρέφει σπίτι του με ασφάλεια και με τα ώνια στις τσάντες τους φυσικά (πού ξέρεις;). 
       ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Το ίδιο; ηλικιωμένο ζευγάρι προσπαθεί με το αυτοκίνητο του να περάσει μία μη φυλασόμενη διάβαση, στο Κρυονέρι, αλλά το όχημα ανατρέπεται. Από μακρυά, τρείς τύποι μαυριδεροί από ένα ξυλουργείο, Πακιστανοί μάθαμε αργότερα - μπορεί να είναι και οι ίδιοι πού το προηγούμενο βράδυ είχαν κρυφτεί για να αποφύγουν το στρατό κατοχής - τρέχουν να βοηθήσουν, δεν υπάρχουν λευκοί γι’αυτή τη βρώμικη δουλειά.Το ηλικιωμένο ζευγάρι ικετεύει σε θεούς και δαίμονες, να βρεθούν όλοι οι Πακιστανοί, Ινδοί, Κινέζοι, Αλβανοί, εκεί, εκείνη τη στιγμή, όσοι βρίσκονται στην Ελλάδα - και είναι τόσο πολλοί πού μπορούν να σταματήσουν το τρένο με τα χέρια τους. Εκεί, όμως, δυστυχώς, είναι μόνο τρείς και το τρένο τρέχει πολύ γρήγορα, τόσο γρήγορα πού παίρνει παραμάσχαλα το αυτοκίνητο το ζευγάρι και τους δύο απ’τους τρείς Πακιστανούς και τους αφήνει στο τόπο. Ευτυχώς ένα απ’τα τρία παιδιά τη γλύτωσε με βαριά τραύματα. 
                        
                             
Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Για θυμήσου τις αντιδράσεις σου σε όποιον μετανάστη προσπαθήσει να σου καθαρίσει τα τζάμια του αυτοκινήτου ΣΟΥ. Να σου πουλήσει μπανάνες ή λουλούδια για να τα πας σπίτι ΣΟΥ. Να σου πλασάρει θήκη για το κινητό ΣΟΥ. Μη μου πείς ότι δε στη δίνει, έτσι όπως συναθροίζεται με τους απανταχού καταραμένους και σου χαλάνε τη μόστρα.
Για σκέψου την υποκρισία των ΜΜΕ, της πολιτείας, των κομμάτων, του εαυτού σου.
Και μη μου πείς ότι τα δύο παιδιά είναι ήρωες και τέτοιες παπάρες.
Ανθρώπινα όντα είναι σαν και εσένα και σαν και εμένα (ούτε αυτό δεν τους αναγνωρίζουμε) που βρέθηκαν σε λάθος μέρος καί σε λάθος χρόνο, γιατί έκαναν στάση στα όνειρα τους στη χειρότερη χώρα τη χειρότερή της στιγμή. Στη χώρα που ζωντανός πληρώνει τα έξοδα για να επαναπατριστείς, αλλά σκοτωμένος χρειάζεσαι έρανο! 
Για την ιστορία  Στο ατύχημα σκοτώθηκαν:
Ο HUMAJUN ANWAR (ΧΑΜΑΓΙΟΥΝ ΑΝΟΥΑΡ) 18,5 ΕΤΩΝ
Ο WAKAR AHMED (ΒΑΚΑΡ ΑΧΜΕΤ) 33 ΕΤΩΝ
Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.

"Άκουσα πανικόβλητες φωνές, ¨τρένο, τρένο¨ - το σημείο είναι απολύτως τυφλό και η τροχαία δεν ειδοποιήθηκε αμέσως για να το σταματήσει - ενστιχτωδώς γύρισα το κεφάλι μου αριστερά. Αν γυρνούσα από την άλλη, με την ταχύτητα που ερχόταν πάνω μας, θα ήμουν κι εγώ νεκρός. Πρόλαβα να πεταχτώ πίσω."
Από τη διήγηση του Masund, του τρίτου Πακιστανού που γλύτωσε στο τσακ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 11:19

Οδυσσέας

Οδυσσέας

Τελευταία άρθρα από τον/την Οδυσσέας

Σχόλια   

0 # Γιάννης Ιωακειμίδης 11-10-2014 16:26
πόσο δίκιο έχεις Οδυσσέα. Και πόσο γρήγορα ξεχάστηκαν.
Παράθεση
0 # HGR 17-05-2012 17:00
ODY EXEIΣ ΠΑΡΕΙ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ KAΡΔΙΑ ΜΟΥ............
Παράθεση