Νέα καλά. Κι ενδιαφέροντα. Από παντού και για όλα. 2ο Απριλίου.

1o) Λόγω του Μουνυχιών και εν όψει εκλογών θα σας πω, μιας κι όλοι είστε Μουνυχίες, Μουνυχίσται, περιπέτειες ωαρίων και σπερματοζωαρίων….των σπουδαίων κλινικών βιολογοεπιστημών…. 


Σε μια πόλη της Αγγλίας τα ’κανε ο Εγγλέζος Δίας…  φύτευε κι αυτός  παιδάκια σαν να ήταν ραπανάκια….Εν ελλείψει, λέει, δότη ξένου μα και πατριώτη επροσφέρθη  ο καψερός που ήτονε και καρπερός…
Έκαμε παιδιά σωρό…πεντακόσια;;; εξακό;;; κι έχασε το μέτρημά τους για να αρπάζει τα λεφτά τους, των μητέρων-κυριών… που γουστάριζαν ποιότης να ’χει ο σπερματοδότης για να τεχνικοποιήσουν και την ανασφάλεια να λύσουν γόνο τάχα μου σπουδαίον, εξυπνότερον κι ωραίον… και βρεθήκαν τελικά να ’χουνε ένανε μπαμπά τα εξακόσια τα τεκνά….Έναν ντάντη αλλά Λέων.. μάγκα έξυπνο και πλέον…καμαρώνουμε γι αυτό και συγκρίνουμε  φωτό!!!!

Έγινε πατέρας έως και...600 φορές
Επιστήμονας που είχε ιδρύσει με την σύζυγό του κλινική γονιμότητας στο Λονδίνο, την δεκαετία του 1940, χρησιμοποιούσε κατ' επανάληψη το δικό του σπέρμα, με αποτέλεσμα να έχει γίνει πατέρας έως και 600
Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από έρευνες που επικαλούνται βρετανικά ΜΜΕ. Ο αυστριακός βιολόγος, Μπέρτολντ Βάισνερ συνέδραμε μέσω της κλινικής του στην γέννηση 1500 μωρών. Ενώ οι εκτός κλινικής θεωρούσαν ότι οι δότες ήταν κάποιοι ευφυείς άνθρωποι, όπως υποσχόταν ο ιδρυτής της, τώρα προκύπτει ότι ο ίδιος ο επιστήμονας χρησιμοποιούσε πολύ συχνά το δικό του σπέρμα, προφανώς ελλείψει άλλων δωρεών. Μόνο που την εποχή εκείνη, κανείς δεν γνώριζε ότι είχε αποφασίσει να γίνει...κατ' επανάληψη δότης.
Η σύζυγός του, Μέρι Μπάρτον, η οποία απεβίωσε πριν από 11 χρόνια, είχε καταστρέψει όλα τα ιατρικά αρχεία, με αποτέλεσμα τα παιδιά του Βάισνερ να μην έχουν ιδέα για τους δεσμούς αίματος που τα συνδέουν.
Ωστόσο, μετά την διεξαγωγή τεστ DNA σε ανθρώπους η σύλληψη των οποίων έγινε στην εν λόγω κλινική μεταξύ 1943-1962, προέκυψε ότι περίπου τα 2/3 του σπέρματος προέρχονται όντως από τον Βάισνερ. Εκτιμάται λοιπόν ότι ο βιολόγος- ο οποίος πέθανε το 1972- ενδέχεται να είναι πατέρας 300-600 παιδιών. 
Η πρακτική που ακολούθησε ο επιστήμονας, απαγορεύεται αυστηρά από το νόμο, καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, όταν τόσο μεγάλος αριθμός παιδιών μοιράζεται το ίδιο DNA, ορισμένα εξ αυτών να συναντηθούν και να κάνουν οικογένεια αγνοώντας την βιολογική τους συγγένεια, με αποτέλεσμα τα δικά τους παιδιά να αντιμετωπίσουν σοβαρά γενετικά προβλήματα.

2o) Θα τα κάψει τα μουσεία για να δει, αν η Γερουσία, επιτέλους, θα ξυπνήσει  ή η τιμημένη Δύση έχει για τα καλά κολλήσει στο κυνήγι του ρευστού, του πακέτου του χονδρού, που όλοι πια το κυνηγάνε κι όταν το αποχτούν ξεχνάνε πως οι δόλιοι είναι θνητοί και παθαίνουν συγκοπή…
Τέλος πάντων, για άλλο θέμα τροφοδότησα την πένα, έστω κι ηλεκτρονικά, και τεντώσατε τ’ αυτιά..
Έλεγα για τα μουσεία στη γειτόνισσα Ιταλία,  που ο κύριος Διευθυντής μίλησε της δεσποινίς που ζωγράφιζε με κύρος άνευ, βέβαια, μνηστήρος και της είπε:
«Κοπελιά, θα στα κάψω μια βραδιά τα ωραία σου… εργάκια, θα τα κάμω καρβουνάκια να ζεστάνω την καρδιά του ψευτοπαλληκαρά, του κυρίου Υπουργού, τάχα του πολιτισμού, που δε δίνει ένα ευρώ σε κανένα πια μουσείο.. θα το κάνω εγώ πορνείο…», κι η ευαίσθητη κυρία, που μισούσε την πορνεία, αποφάσισε πως: «Σι… ό,τι πεις, λοιπόν, εσύ, κύριε Διευθυντά μου… πάρτε όλα τα απαυτά μου, κάντε τα βεγγαλικά μπας και βγάλουμε λεφτά!!!»

Στην πυρά για καλό σκοπό Ιταλός διευθυντής μουσείου καίει έργα τέχνης διαμαρτυρόμενος για τη λιτότητα

Ρώμη, Ιταλία
Ο διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Καζόρια, κοντά στη Νάπολη, άρχισε την Τρίτη να καίει έργα τέχνης, διαμαρτυρόμενος για τις μεγάλες περικοπές που έχουν γίνει στον προϋπολογισμό για τον πολιτισμό στην Ιταλία.
Αργά το απόγευμα ο ιδρυτής και διευθυντής του μουσείου, Αντόνιο Μανφρέντι, έβαλε φωτιά στο έργο μιας Γαλλίδας, της Σεβερίν Μπουργκινιόν, η οποία είχε δώσει την έγκρισή της και μάλιστα παρακολούθησε μέσω του Skype το «χάπενινγκ».
«Τα χίλια έργα που διαθέτουμε προορίζονται να καταστραφούν λόγω της αδιαφορίας της κυβέρνησης» εξήγησε ο Μανφρέντι. Ο διευθυντής του μουσείου σκοπεύει να καίει τρία έργα την εβδομάδα, στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που την αποκαλεί «Πόλεμος Τέχνης».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μανφρέντι τραβά επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Πέρσι, απελπισμένος από τις απειλές της μαφίας και την αδράνεια της ιταλικής κυβέρνησης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιταλίας, είχε γράψει στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ζητώντας της... άσυλο.
«Η Γερμανία είναι μία από τις ελάχιστες χώρες, που δεν έχουν περικόψει τον προϋπολογισμό της τέχνης. Δίνει πολλά χρήματα στην έρευνα, όχι όπως γίνεται εδώ» είχε πει τότε. «Αν η κυβέρνηση αφήνει την Πομπηία να καταρρεύσει, τότε τι ελπίδα να έχει το μουσείο μου» εξήγησε.
Η Άνγκελα Μέρκελ δεν του απάντησε ποτέ, αλλά οι νεαροί καλλιτέχνες που έχουν κάνει κατάληψη στο Τάχελες, το εμβληματικό πενταόροφο κτίριο του Βερολίνου, του πρόσφεραν «καλλιτεχνικό άσυλο» τον Μάιο του 2011.
Το ιταλικό κράτος αφιερώνει το 0,21% του προϋπολογισμού του στον πολιτισμό, μολονότι η Ιταλία υποστηρίζει ότι φιλοξενεί στο έδαφός της τη μισή πολιτιστική κληρονομιά όλου του κόσμου.
Newsroom ΔΟΛ

3ο) Μαύρα τα μαντάτα για τα άνεργα τα νιάτα, που παλιά τους έταζες μία δουλειά και κάρτα, τώρα δεν σε νοιάζει ποιος θα διατάζει κι η Δημοκρατία πια σαν όνειρο φαντάζει….
Δεν παίρνεις την ευθύνη κι όλο μου τη δίνει που έρχονται οι ξένοι κι ο Αμπέμπε θα με κρίνει…
Μαύρος μες στη Νύχτα… στον λαό μου ρίχτα  όλα τα φταιξίματα και πήγαινε και δείχτα….όλα στους απέξω και εγώ θα παίξω μια ζαριά την τύχη μου, που δεν μπορώ να αντέξω.. τούτη την μαυρίλα,  Καραϊσκάκη μίλα, που το ΔΝΤ μου το φορέσανε αρβύλα κι όλο με στενεύει, με κατασκοπεύει κι έχουν όλοι μάθει πως πολύ θα με παιδεύει.. αν δεν αντιδράσω τελικά θα χάσω όσα ο μπαμπάς μου είχε πει να μην χαλάσω…

Αμπέμπε Σελασιέ
Αιθίοπα αντι-Τόμσεν ετοιμάζεται να στείλει στην Ελλάδα το ΔΝΤ
Άφησε ήδη καλές εντυπώσεις στην Πορτογαλία
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗ
    
Τριετή θητεία στην Ουγκάντα έχει στο βιογραφικό του το στέλεχος του ΔΝΤΑμπέμπε Σελασιέ τον οποίο φήμες εμφανίζουν τις τελευταίες ημέρες να ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Αθήνα, αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Αν τελικώς έλθει, θα αντικαταστήσει (όπως έκανε ήδη στην Πορτογαλία) τον επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν. Ο κ. Σελασιέ, κάτοχος πτυχίου Οικονομικών από το London School of Economics, είναι σήμερα βοηθός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ και η πρόσφατη επίσκεψή του στην Πορτογαλία άφησε καλές εντυπώσεις.
Στελέχη της Ιπποκράτους και της Συγγρού επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει κλίμα μεγάλης ψυχρότητας και στα δύο μεγάλα κόμματα για τον κ. Τόμσεν, ιδιαίτερα μετά τις συγκρίσεις των μισθών του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα με αυτούς στη Ρουμανία και στην Κροατία, οι οποίες βασίστηκαν σε μη επικαιροποιημένα στοιχεία και έγιναν στο Ευρωκοινοβούλιο.
Το ΔΝΤ αρνήθηκε επισήμως να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες για αντικατάσταση του κ. Τόμσεν στην Ελλάδα.
Εκτός από την Ουγκάντα, ο κ. Σελασιέ έχει εργαστεί στη Ρουμανία, στην Ταϊλάνδη, στην Τουρκία και στην Πολωνία. Προτού ενταχθεί στο ΔΝΤ εργαζόταν για την κυβέρνηση της Αιθιοπίας από όπου κατάγεται.
Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πορτογαλία ως επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου δήλωσε ότι «ο βασικός κίνδυνος για τη χώρα είναι η ύφεση να αποδειχθεί βαθύτερη των προβλέψεων».

4ο) Τώρα θα σας χαιρετήσω και θα φύγω βιαστικά πρέπει να σας εξηγήσω όμως κάποια μου γραπτά στην αρχή όλων αυτών τι θα  πει Μουνυχιών:
Μουνυχιών ή Μουνιχιών =Ο δέκατος μήνας του αττικού ημερολογίου(στην αρχαιότητα), που αντιστοιχούσε στους σημερινούς μήνες Απρίλιο-Μάιο του Γρηγοριανού ημερολογίου. Η ονομασία του προέρχεται από τη γιορτή των Μουνιχίων, που ετελούντο την 16η ημέρα του, προς τιμήν της θεάς Αρτέμιδος της Μουνιχίας…
Μουνυχία Μουνυχία γλίτωσε απ’την Μαλακίαν την Πατρίδα την γλυκιά μου, που 'χω μέσα στην καρδιά μου…
Ο φασισμός εδώ είναι πάλι… με σκοπό να την προσβάλλει, πέστε μου θα τον αφήσω;;;;;Ή ΘΑ ΠΆΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ…για να διώξω μια κι έξω ότι φέρανε απ’έξω και τους μέσα, τα λαμόγια, που γυρίσαν τα ρολόγια, της πατρίδας στο 50, κι ας ακούω Μαίρη Λίντα κι ας ακούω και Βαμβακάρη…σας το λέω... ΕΧΩ ΦΡΙΚΑΡΕΙ!!!

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 09:16