Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 112

ΟΙ ΑΚΤΕΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

 

Από τον Υδατόπυργο, δίπλα στο γήπεδο Δραπετσώνας, ξεκίνησε το πρωί της τελευταίας Κυριακής του Απριλίου,
η ήρεμη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αίτημα την δημιουργική ανάπλαση της περιοχής των Λιπασμάτων και του Τσιμεντάδικου και την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην ακτή.

Αυτή ήταν μια πρωτοβουλία του κ. Λουκά Τζανή, Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, μετά από πρόταση της "Επιτροπής Ανάπλασης" του Δήμου και ψηφίστηκε απ΄ όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Η πορεία εισήλθε στο χώρο των Λιπασμάτων, ρίχνοντας ένα μέρος των συρματοπλεγμάτων. Περίπου τριακόσιοι δημότες ανάμεσα στους οποίους ήταν και υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας, μέλη συλλόγων της περιοχής, ακόμα και αλληλέγγυοι ψαράδες στα καΐκια τους, υποστήριξαν και παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση αυτή. Το κύριο σύνθημα  της κινητοποίησης ήταν «ΟΙ ΑΚΤΕΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ». Με βασικούς επίσης στόχους την δημιουργία ενός Μητροπολιτικού πάρκου καθώς και χώρων άθλησης και αναψυχής στην περιοχή και όχι πίστας ράλι. Η πορεία τερμάτισε δίπλα στην ακτή και γύρω από το ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή.

Εκεί έγιναν ομιλίες από τους κ. Χρήστου (αντιπεριφερειάρχης Πειραιά), κ.Λαφαζάνη (βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στη Β’ Πειραιώς), Γ.Τσιρίδη ( δημ. σύμβουλο, που μίλησε για την ιστορία του μνημείου), κ. Μπαρμπαγιάννη ( δημ.σύμβουλο) και τέλειωσαν με το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, που το διάβασε ο πρόεδρός του κ. Μαρτάκης. Μουσικό δρώμενο από μαθητές του ΕΠΑΛ Δραπετσώνας, σήμαναν το τέλος της δράση αυτής. 

Στην ερώτηση μας «Γιατί δεν είχαν γίνει κινητοποιήσεις τα τελευταία χρόνια;» ο κ.Λαφαζάνης μας απάντησε «Δεν υπήρχαν δημοτικές αρχές και κυβερνήσεις για να στηρίξουν τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως και δεν υπήρχε και κατάλληλη ενημέρωση προς τον λαό της Δραπετσώνας- Κερατσινίου. Σίγουρα τέτοιου είδους δράσεις πρέπει να συνεχιστούν για να μην ξεχαστεί το θέμα και για να επιτύχουμε το στόχο μας. Σίγουρα πρέπει να μην ξεχαστεί το θέμα και πρέπει να βάλλουμε όλοι μας ένα λιθαράκι για την ανάπλαση αυτού του χώρου και την γνωστοποίηση των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής (τάφος Θεμιστοκλή) ».

Επόμενο ραντεβού, όπως ανακοινώθηκε, στις 5 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - με τον Παντελή Θαλασσινό και την Αναστασία Μουτσάτσου, όπου με την συναυλία τους θα στηρίξουν τις κινήσεις για μία Ανάπλαση της περιοχής αυτής υπέρ του κόσμου, που τόσο την έχει ανάγκη.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 20:10

Τελευταία άρθρα από τον/την

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: