Ένα λεκτικό και ένα οπτικό ανέκδοτο

Μας τα στείλανε, είναι και στο πνεύμα των ημερών και είπαμε να τα αναρτήσουμε, έχοντας φυσικά επίγνωση πως τα ανέκδοτα μόνο όταν τα λες, μπορεί να προκαλέσουν και το γέλιο που τους αναλογεί. 


Μια μέρα, περπατώντας στο δρόμο, ένας μεγάλος πολιτικός αρχηγός κόμματος χτυπήθηκε από ένα ποδήλατο και πέθανε.
Η ψυχή του ανέβηκε στον παράδεισο (μάλλον κατά λάθος) και βρέθηκε μπροστά από τον Άγιο Πέτρο.

- Καλώς ήρθατε στον παράδεισο! είπε ο Άγιος Πέτρος, και συνέχισε:
Έχουμε ένα πρόβλημα αξιότιμε κυριέ μου. Βλέπετε, ένας πολιτικός του αναστήματος σας σπάνια περνάει από εδώ και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με σας. Έτσι, ως γνήσιοι δημοκράτες, σκεφτήκαμε το εξής: Θα περάσετε μια μέρα στην κόλαση, και μία στον παράδεισο, και εμείς θα σας αφήσουμε να επιλέξετε πού θα περάσετε την αιωνιότητα.

Ο άνδρας οδηγήθηκε στον ανελκυστήρα, ο οποίος τον κατέβασε στην κόλαση. Οι πόρτες άνοιξαν και ο άντρας βρέθηκε ακριβώς στη μέση ενός γηπέδου γκολφ, κομψό και πράσινο.
Λίγο μακρύτερα είδε μια λέσχη και μπροστά πρώην συναδέλφους του κόμματος και φίλους του επιχειρηματίες, που είχαν ήδη πεθάνει, ντυμένους κομψά και πολύ ευχαριστημένους. Έτρεξαν να τον χαιρετήσουν, τον αγκάλιασαν και άρχισαν να θυμούνται τα καλά χρόνια, όταν πλούτιζαν εις βάρος του λαού. Έπαιξαν χαρούμενοι μια παρτίδα γκολφ, στη συνέχεια δείπνησαν στον σύλλογο δίπλα σε μια πισίνα, τρώγοντας αστακούς, χαβιάρι, και ελάφι και πίνοντας σαμπάνιες και παλαιωμένα κρασιά.
Κάποια στιγμή ήρθε στην παρέα τους και ο κ. Διάβολο, ο οποίος αποδείχθηκε ότι είναι ένας συμπαθητικός τύπος, διασκεδαστικός, είπαν ανέκδοτα και χόρεψαν με αιθέριες υπάρξεις. Τα μεσάνυχτα πήγε ο καθένας τους σε λουξ δωμάτια, με μεταξωτά σεντόνια, υπέροχη θέα και τζάκι αναμμένο. Εκεί ανάμεσα στα αρωματικά κεριά τους περίμενε και μια πανέμορφη νεαρή, πρόθυμη για όλα.
Ήταν τόσο καλά που δεν κατάλαβε πότε πέρασε ή ώρα και ήρθε η στιγμή για να φύγει. Το πρωί όλοι οι παλιόφιλοι ήταν στην πόρτα του ασανσέρ και τον ξεπροβόδησαν με αγκαλιές και φιλιά.

Ανέβηκε μέχρι την πύλη του Παραδείσου, όπου ο Άγιος Πέτρος τον περίμενε:
- Τώρα είναι η ώρα να πάς στον παράδεισο!
Ο πολιτικός, πέρασε τις επόμενες ώρες αραχτός σε ένα σύννεφο, χαϊδεύοντας το κινητό του και παίζοντας με ένα τηλεκοντρόλ, ενώ παιδικές χορωδίες στο βάθος του τραγουδούσαν. Ούτε την πορεία δεν διάλεγε, το σύννεφο πήγαινε όπου φυσούσε το αεράκι. Γαλήνη κι αρμονία στον υπέρτατο βαθμό. 
Οι 24 ώρες πέταξαν, και ο Άγιος Πέτρος ήρθε στην ώρα του:
- Περάσατε μια μέρα στην κόλαση και μία στον παράδεισο, τώρα αγαπητέ μου είναι η ώρα να επιλέξετε!
Ο άνθρωπος το σκέφτηκε για μια στιγμή, και στη συνέχεια είπε:
- Ο παράδεισος είναι πολύ όμορφος, αλλά νομίζω ότι θα ένιωθα καλύτερα στην κόλαση.

Ο Άγιος Πέτρος τον συνόδευσε στον ανελκυστήρα, τον αποχαιρέτισε και ο πολιτικός μας κατέβηκε στην κόλαση. Όταν άνοιξε την πόρτα, βρέθηκε στη μέση μιας ερήμου, που καλύπτονταν με κάθε λογής σκουπίδια. Είδε τους φίλους του ρακένδυτους κι αξιολύπητους, να σκάβουν μέσα στα σκουπίδια για να βρουν κάτι να φάνε.
Ο Μέγας Διάβολος τον υποδέχτηκε και τον χάιδεψε στον ώμο.
- Δεν καταλαβαίνω τίποτα, είπε ο πολιτικός, με ένα ύφος απορημένο. Χθες ήμουν εδώ και υπήρχαν όμορφες γυναίκες, γκολφ, έφαγα από όλα τα καλά και διασκέδασα πολύ με τους φίλους μου. Τώρα το μόνο που βλέπω είναι ένα βρωμερό μέρος, γεμάτο σκουπίδια, και οι φίλοι μου κακομοίρηδες και αξιοθρήνητοι ψάχνουν να βρουν κάτι να φάνε.
Ο Μέγας Διάβολος χαμογέλασε πονηρά και του είπε:
- Χθες ήταν η προεκλογική εκστρατεία φίλε μου! ΣΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΕΣ!!
Από το ύφος φαίνεται η ιεραρχία.

 και .... η ιδιαιτέρα του γενικού.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 20:09

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: