Νέα καλά. Κι ενδιαφέροντα. Από παντού και για όλα. 1ο Μαΐου.

 

Και σας το έλεγα, κρυφοχρυσαυγίτες μου, ότι εμείς τα Κυπαρίσσια* γνωρίζουμε κάποια πράματα περισσότερα από το μέσον όρο τουτουνού του πλανήτη αλλά δε με πιστεύουτε…

Νομίζατε ότι, επειδής έχουμε αυτούνο το ευθυτενές κορμί και κοιτάζουμε από ψηλά τα πάντα…, ότι είμαστε ψωριάρηδες και σνομπαρίες.

Ε, λοιπόν πέσατε έξω!!!! Όλα τα ξέραμε, γιατί ήμασταν μπροστά και τα είδαμε με τα ίδια μας τα φύλλα…εεεε… τα μάτια ήθελα να πω….
Τα είδαμε, τα καταγράψαμε και τα κρατήσαμε φυλαγμένα και κρυμμένα για χιλιάαααααααδες  χρόνια και δεν θα τα λέγαμε ποτέ, αφού μας θεωρούσατε ψηλομύτηδες… αλλά μας ανάγκασε η επιστήμη και η πολιτική (λόγω εισόδου της Χρυσής Αυγής στη Βουλή) και τα ξεράσαμε όλα!!!
Εε, καλά, εντάξει… έπαιξε κι ένα ρόλο το χρώμα μας… Το πρασινάκι, βλέπεις, δημιουργεί ανασφάλειες στις μέρες μας… Αλλά, ευτυχώς, το δικό μας είναι σκουράκι και δεν τονίζεται από κανέναν ήλιο και καμία αυγή….

Για τις πορδίτσες των δεινοσαύρων** δεν έχω να πω και πολλά…Οργανισμοί είναι κι αυτοί και πρέπει να διώχνουν το βλαβερό μεθάνιο από πάνω τους… Τι να κάμουμε τώρα;;; Να τους ταπώσουμε να σκάσουνε τα ζωντανά;;; Ας σκάσουμε, λοιπόν, εμείς από τα ασφυχτικά φαινόμενα…
Αλλά να μου πείτε: «σιγά τα αυγά… εδώ δε σκάσαμε που δεν τα βρήκε η Αριστερά με την σαν Αριστερά και με την πιο σαν Αριστερά… Με τις κλανιές των εξαφανισμένων θηλαστικών θα σκάσουμε;...»
Και θα έχετε και δίκιο…Αλλά, κρυφοχρυσαυγίτες μου, σκεφτείτε και τούτουνο…
Από κλανιά θα πάμε εμείς «τα κατώτερα λαϊκά στρώματα», αλλά δε θα ξέρουμε από πού μας ήρθε… δεξιά, κέντρο ή αριστερά, που μας μύρισε και περισσότερο;;;; 
Γι' αυτό κι εγώ, κρυφοχρυσαυγίτες μου, θα μαζέψω πέντε φράγκα και θα πάρω την Πλωτή Πολιτεία μου*** και θα την κάνω για πιο θερμά κλίματα…

Οι κακές οι γλώσσες όμως λένε ότι αυτή η πολιτεία είναι φτιαγμένη για τους φραγκάτους, για να μπορούν να την κάνουν, όταν στριμωχτούν τα πράματα λόγω κλιματικών αλλαγώνε και ηφαιστειακώνε χειμώνων…. Θα δείξει…

TA ( ΠΡΩΤΑ) KOΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ
1ο) Μου είπε η αδελφάρα μου, με το συμπάθειο, … ότι της είπε μια συναδέλφισσά της, στο νοσοκομείο οπού εργάζεται, μήπως γνωρίζει έναν καλό γυναικολόγο να πάει την κόρη της, 16 ετών, για ένα τεστ ΠΑΠ, επειδή έχει ενεργή σεξουαλική ζωή, εδώ και 2 χρόνια, κι όσο να ’ναι ένας έλεγχος χρειάζεται……
2ο) Μεθυσμένος Εθνικισταράς επετέθη φραστικώς σε Πακιστανούς, μέσα στο λεωφορείο, απειλώντας τους να τους σκοτώσει, εάν δεν ξεκουμπιστούν από εδώ και τολμήσουν να ξαναμπούν μέσα στο λεωφορείο (το Γ18,συγκεκριμένα!!!). Αυτόπτης μάρτυς υπήρξε ο γράφων και θα το σχολιάσω απλά λέγοντας…. ΤΡΑΤΖΙΚ!!!
3ο) Τέλος σας δηλώνω ευθαρσώς και επωνύμως πως "ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΑΩ!!!! ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΚΕαω;;;".


*Τα κυπαρίσσια είδαν τη γη να χωρίζεται στα δυο


Πριν από περίπου 150 εκατομμύρια χρόνια, η υπερήπειρος Παγγαία διασπάστηκε σε κομμάτια και χώρισε, έτσι, σε δύο παρακλάδια την οικογένεια δέντρων, στην οποία ανήκουν τα κυπαρίσσια. Ίχνη αυτού του διχασμού εντοπίστηκαν τώρα σε μελέτη που εξέτασε το αρχείο των απολιθωμάτων αλλά και το DNA των σημερινών απογόνων.
Η οικογένεια των κυπαρισσοειδών, ή Cupressaceae, εμφανίστηκε πριν από περισσότερο από 200 εκατομμύρια χρόνια, όταν όλη η ξηρά της Γης ήταν συγκεντρωμένη σε μια ενιαία μάζα, που ονομάστηκε Παγγαία.
Με τη διάσπαση της υπερηπείρου, πολλά είδη χωρίστηκαν σε επιμέρους πληθυσμούς, οι οποίοι παρέμειναν απομονωμένοι και εξελίχθηκαν τελικά σε νέα είδη.
H ανάλυση έδειξε ότι οι δύο νεότερες υποοικογένειες κυπαρισσοειδών, Cupressoideae και Callitroidaea, διαχωρίστηκαν μεταξύ τους πριν από 153 εκατομμύρια χρόνια, όταν τα δύο κομμάτια της Παγγαίας είχαν αρχίσει να αποκλίνουν.
Το βόρειο τμήμα της Παγγαίας, με την ονομασία Λαυρασία, περιλάμβανε τη σημερινή Βόρειο Αμερική, τη Γροιλανδία, την Ευρώπη και το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας, ενώ το νότιο τμήμα, η Γκοντβάνα, θα γινόταν αργότερα η Νότιος Αμερική, η Αφρική, η Ινδία, η Ανταρκτική και η Αυστραλία.
Η σημερινή γεωγραφική κατανομή των κυπαρισσοειδών αντανακλά το διαχωρισμό των δύο υποοικογενειών: τα Cupressoideae απαντώνται στις περιοχές που προέρχονται από τη Λαυρασία, ενώ τα Callitroidaea εντοπίζονται στα θραύσματα της Γοντβάνα.
Σήμερα, τονίζουν οι ερευνητές, τα κυπαρισσοειδή υπάρχουν σε όλες τις ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική.
Η οικογένεια περιλαμβάνει το ελληνικό κυπαρίσσι, Cupressus sempervirens, καθώς και δύο από τα μεγαλύτερα δέντρα του κόσμου, το σεκοϊόδεντρο Sequoiadendron giganteum και τη σεκόια Sequoia sempervirens.


**Παγκόσμιος καύσωνας, παρενέργεια από τα αέρια των δεινόσαυρων

Λονδίνο
Σήμερα είναι οι καμινάδες και οι εξατμίσεις των αυτοκινήτων, κάποτε ήταν τα οπίσθια των δεινόσαυρων: μελέτη  στην έγκριτη επιθεώρηση Current Biology εκτιμά ότι ο προϊστορικός καύσωνας του Μεσοζωικού Αιώνα οφειλόταν, ως ένα βαθμό, στα αέρια που απελευθέρωναν τα γιγάντια σαυρόποδα.
Οι Βρετανοί ερευνητές εκτιμούν ότι, πριν από 150 εκατομμύρια χρόνια, ο παγκόσμιος πληθυσμός σαυρόποδων, που ήταν μια κατηγορία μεγαλόσωμων, φυτοφάγων δεινόσαυρων, απελευθέρωνε ετησίως μισό δισεκατομμύριο τόνους μεθανίου, ενός από τα ισχυρότερα αέρια του θερμοκηπίου.
Περίπου τόσες, εξάλλου, είναι και οι σημερινές εκπομπές μεθανίου σε παγκόσμια κλίμακα, οι οποίες προέρχονται από διάφορες βιολογικές πηγές, όπως τα μικρόβια του εδάφους και τα εκτρεφόμενα ζώα.
Στο Μεσοζωικό Αιώνα, όμως, η μέση θερμοκρασία του πλανήτη ήταν έως και 10 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από ό,τι σήμερα, και η Γη είχε σχεδόν χάσει τα καλύμματα πάγου στις πολικές ζώνες.
Και η διαφορά μεγέθους ανάμεσα στα βοοειδή και τα προϊστορικά ερπετά είναι τόσο μεγάλη, ώστε οι εκτιμήσεις εκτοξεύτηκαν σε αστρονομικά επίπεδα: «Σήμερα, οι αγελάδες παράγουν 50 με 100 εκατομμύρια τόνους το χρόνο. Η καλύτερη εκτίμησή μας για τα σαυρόποδα είναι 520 εκατομμύρια τόνοι» αναφέρει ο Δρ Ουίλκινσον.
Σήμερα, οι γιγάντιοι παραγωγοί μεθανίου έχουν εκλείψει και η θερμοκρασία της Γης έχει πέσει σε πιο υποφερτά επίπεδα.
Ακόμα και τώρα, όμως, τα εκτρεφόμενα ζώα συνεχίζουν να επιδεινώνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, και το μεθάνιο που αρχίζει να δραπετεύει από την τούνδρα της Αρκτικής, καθώς οι πάγοι λιώνουν, απειλεί να επιταχύνει την άνοδο της θερμοκρασίας.


***Ένα σπίτι που ταξιδεύει πάνω στη θάλασσα


Ονομάζεται «Freedom» και πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο αστικής ανάπτυξης μέσα στη θάλασσα! Στην ουσία πρόκειται για ένα γιγαντιαίο πλοίο, το οποίο θα μπορεί να στεγάσει μέχρι 50.000 κατοίκους, προσφέροντάς τους υπηρεσίες υψηλής ποιότητας αλλά και όλες τις ανέσεις.
Με «θέα» τον ωκεανό και τη δυνατότητα να βρεθεί οπουδήποτε θελήσουν οι «επιβάτες» του, ανά πάσα ώρα και στιγμή, το σύγχρονο αυτό θαύμα αναμένεται να ολοκληρωθεί στα επόμενα τρία χρόνια.
Κατοικίες, καταστήματα, χώροι αναψυχής και πάρκα, εμπορικά κέντρα, σχολείο και πανεπιστήμιο, ξενοδοχεία και καζίνο αλλά και νοσοκομείο και γήπεδα ποδοσφαίρου είναι μερικά μόνο από όσα μπορεί κανείς να βρει μέσα σε αυτή την πρώτη πλωτή πόλη στον κόσμο.
Ωστόσο, πριν αρχίσετε να ονειρεύεστε, σας ενημερώνουμε ότι το κόστος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα τσουχτερό για την αγορά ενός διαμερίσματος. Αν όμως αρχίσετε τις οικονομίες από τώρα, ίσως προλάβετε να καπαρώσετε κάποιο από τα προς διάθεση διαμερίσματα, που δε θα έχουν μέχρι τότε αγοραστεί.
Read more: http://www.mydarkface.co/profiles/blogs/5190533:BlogPost:461947#ixzz1uGg0H6Rw

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 11:34