Τα ελεύθερα Βοτσαλάκια, η θάλασσα κι εμείς.

Πολύ ωραία ήταν χθες το βράδάκι στην παραλία Βοτσαλάκια ( Παρασκευά) στον Πειραιά. Μιλάμε για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την επιτροπή των κατοίκων που διαφωνούν με την ιδιωτικοποίηση των παραλιών. Αυτήν που αποφάσισε η Δημ.Αρχή του κ. Μιχαλολιάκου, αποποιούμενη το χαρακτήρα τους ως δημόσιο αγαθό. Παρόλο που έχει πια εγκριθεί η ενοικίαση των τελευταίων παραλιών του Πειραιά - Βοτσαλάκια και Φρεαττύδας - η επιτροπή συνεχίζει τον αγώνα της. 

 

Χθες λοιπόν - Κυριακή 20/5 - είχαμε από όλα όσα περιλαμβάνει το ρεπερτόριο τέτοιου είδους εκδηλώσεων. Και ομιλίες - καλές και από πολλούς ομιλητές - και διάσπαρτα "πηγαδάκια" εν δράσει, που βάθαιναν και άπλωναν το θέμα, αλλά και πολλά άλλα θέματα της τρέχουσας πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας και μία μεγάλη ουρά στο τραπέζι με τα φαγητά, φτιαγμένα από τα χεράκια αρκετών κατοίκων που συμμετέχουν σ'αυτήν την κίνηση. Και στο κλου συγκροτήματα από όλο το νεανικό μουσικό φάσμα - από χιπ χοπ έως ρεμπέτικα - που κράτησαν ανοιχτό το μαγαζί ως αργά το βράδυ. Αξιοσημείωτο ήταν η παρουσία πολλών νέων ανθρώπων. Πολύχρωμα παιδιά, ντυμένα απλά και με βλέμμα καθαρό. Ελπιδοφόρα υποθήκη για τη συνέχιση του αγώνα, αλλά και των συλλογικών αγώνων γενικώς.

Αυτό πάντως που έδωσε μια άλλη χροιά ήταν η θάλασσα στα είκοσι μέτρα. Τα βοτσαλά της, το κύμα της, η αύρα της και ο ανοιχτός ορίζοντάς της - να φεύγει το μάτι πέρα μακριά και να ελαφραίνεις δίχως να στεγνώνεις. Ικανός δηλαδή, να ονειρεύεσαι με τρυφερότητα το καινούργιο και το αλλοιώτικο. Αυτή ήταν, λοιπόν, που έδωσε ένα άλλο τόνο σ'αυτήν την εκδήλωση. Που χάρισε γενναιόδωρα το χρώμα της στα αόρατα νήματα που ενώνανε τους παρόντες. Ήταν η ιδιαίτερη ομορφιά της που άγγιξε όλα και όλους και τους χάρισε κάτι από τη μαγεία της. Και που τα δώρα της αυτά, το παρόν "εμείς", τα μετασχημάτισε ασυναίσθητα σε μια ήρεμη αισιοδοξία. Κοινή απαίτηση: ωραίες και ωραίοι, να επαναληφθεί το συντομότερο.


                                                                                           

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 11:33