Νέα καλά. Κι ενδιαφέροντα. Από παντού και για όλα. 2ο Μαΐου.

 


Καλά, σε εμένα το καταλαβαίνω να αισθάνεται η κοινωνία μου ένα δέος και να θέλει να καταγράψει το DNA μου* και να το απαυτώσει από δώθε, να το απαυτώσει από κείθε και να βγάλει τα ασφαλή συμπεράσματα που βγάζει η επιστήμης εν τοιαύτη περιπτώσει, αλλά του Λάκη, με το συμπάθιο,
για ποιον λόγονε να θέλει κάποιος ένα τέτοιο DNA, με την καλή έννοια;;;;;;;


Κι άντε, βρε, και του το έκαμες CD και 45άρι και 12ιντσο κι ό,τι θέτε…Τι το κάνεις μετά;;; Του το βάνεις στο πικάπι να τ’ ακούει και να αισθάνεται την αβάσταχτη ελαφρότητα του Τσίπρα του πιο ελαφριά;;;
Να ήτονα ένας Δήμαρχος, ένας αντιδήμαρχος άνευ χαρτοφυλακίου και πρώην Δήμαρχος, με το συμπάθιο, ένας Δημοτικένιος σύμβουλος, ένας Γενικός και Αόριστος, να το καταλάβω, βρε Λάκη μου, αλλά εσύ, από πού κι ως πού, βρε καλέ μου;;;

Τέλος πάντων, επειδής μας διαβάζουν και παιδιά, τα οποία με πολύ σεβασμό και διάθεση αντιμετωπίζει η κοινωνία μου, που ποτές μα ποτές δεν υποκρίνεται και ξέρει τι θέλει, γι’ αυτόν το λόγο θα δώκει σαφή εντολή, σε λίγες μέρες, να κυβερνήσουν, ξανά μανά, η Πασόκ και το Νέα Δημοκρατία τους…. Γι’ αυτόνε, λοιπόν, το λόγο θα σταματήσω εδώ και θα σας αφήκω εδώ, να καλοκαιριάσετε με κάτι φορολογικές δηλώσεις που ούτε η ζωηρή σου φαντασία δεν είχε απαυτώσει... Θα σας αφήκω έτσι, λοιπόν, σύξυλους και θα επιστρέψω δριμύτερος, κάποια άλληνε στιγμή, να σας τα σούρω ξανάς…

Αυτό που θέλω να θυμάστε είναι ότι το Σάββατο της Αγίας Ρωμαιοκαθολικής Γιουροβίζιον εγώ κι ο φίλος μου ο Δημήτρης (καλό παιδί αλλά δουλεύει στον Σκλαβενίτη, θεέε μου σχώρα με…) ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΤΖΑΖ (καλή ώρα) ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ και απολαύσαμε τρία υπέροχα γκρουπάκια, εκ των οποίων το ένα ήταν Ελληνικό (το γκρουπ του Χάρη Λαμπράκη, αν δεν απατώμαι) και περάσαμε υπέροχα, παρά τη μιζέρια των καιρών… Αν ξαναγίνει, του χρόνου, να το επισκεφτείτε και θα μας θυμηθείτε…Α, μην το ξεχάσω, ήταν και δωρεάν και η είσοδος και η έξοδος. Ας φιληθούμε, τώρα,… Ζωή να ’χουμε!!!


*Ουάσινγκτον
Μια πειραματική μέθοδος που επιτρέπει την εγγραφή ψηφιακής πληροφορίας στο γενετικό υλικό βακτηρίων είναι το τελευταίο ορόσημο στο χώρο της συνθετικής βιολογίας.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ στην Καλιφόρνια χρησιμοποίησαν ένα συνδυασμό ενζύμων για να κωδικοποιήσουν 1 bit πληροφορίας στο γενετικό υλικό του βακτηρίου Escherichia coli.
Η αποθήκευση ενός και μόνο bit δεν ακούγεται σημαντικό επίτευγμα, στην πραγματικότητα όμως ήταν ένας τεχνικός άθλος που ίσως ανοίγει το δρόμο για τους πρώτους βιολογικούς υπολογιστές.
Η μελέτη δημοσιεύεται στην έγκριτη επιθεώρηση PNAS.

Ψηφιακό DNA
Από τα τέλη της δεκαετίας του 1950, οι βιολόγοι γνωρίζουν ότι η γενετική πληροφορία είναι κυριολεκτικά ψηφιακή. Σε αντίθεση όμως με τους υπολογιστές, οι οποίοι κωδικοποιούν την πληροφορία με δύο μόνο ψηφία (στο δυαδικό σύστημα του «0» και του «1»), το αλφάβητο του DNA αποτελείται από τέσσερα ψηφία, τις χημικές βάσεις Α, Τ, C, G.
Η λειτουργία του συστήματος ακούγεται απλή, στην πραγματικότητα όμως οι ερευνητές πειραματίζονταν επί τρία χρόνια με 750 διαφορετικούς σχεδιασμούς, πριν καταφέρουν τελικά να δημιουργήσουν τη ζωντανή RAM.
Σκοπεύουν τώρα να συνεχίσουν τις προσπάθειες, ακόμα και για μια δεκαετία αν χρειαστεί, προκειμένου να αυξήσουν το μέγεθος της μνήμης στο 1 byte, το οποίο περιλαμβάνει 8 bit. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 11:33