Έλα, να δεις αν αξίζει....

Πότε δένεσαι μ’ έναν τόπο;

Αν σου δώσει τη δυνατότητα να φτιάξεις τη ζωή σου, να ικανοποιήσεις τις φιλοδοξίες σου, να καλλιεργήσεις και να εκφράσεις τα ταλέντα σου και τις ικανότητές σου. Καθαρά και με κανόνες, όχι με πειραγμένα ζάρια και με μπάρμπα στην Κορώνη.

Πότε άλλοτε;

Αν μαζί με άλλους, συλλογικά, δόθηκες για κάτι καλύτερο, όταν το είχε ανάγκη η κοινότητά σας, όπως τον αέρα η αναπνοή.

Άλλο; Αν, σε σχέση με τα γύρω του, είναι πιο όμορφος. Και το πιο βαθιά προσωπικό; Αν εκεί πέταξες ψηλά με τα φτερά του έρωτα, αν σε πορφύρωσαν της αγάπης αίματα.

Ας μείνουμε στο "για κάτι καλύτερο" και στο "πιο όμορφος". Τόπος: η ακτή των Λιπασμάτων. Εκεί όπου μπορεί να βρει διέξοδο μια ολόκληρη περιοχή, ένας μεγάλος Δήμος. Τόπος που είναι δίπλα στη θάλασσα και μέχρι τώρα δε μπορούσε να τον πλησιάσει κανείς. Κανείς μας. Χρόνια το ζητάμε. Και φαίνεται πως τώρα κάτι πάει να γίνει.Τώρα, που σε κάτι που είναι φιλολαϊκό, λογικό και σωστό, ποιος να πει όχι; Ο Ανωμερίτης; Χμμ, χλωμό το βλέπω. Αν μετρήσουμε και το γεγονός πως η Δημ. Αρχή του κ.Τζανή, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και η Επιτροπής Ανάπλασης, κυνήγησαν επίμονα το θέμα – με το σύνθημα «Οι ακτές μας ανήκουν» -  ήταν αναμενόμενο η αρχή να γίνει. Επί του παρόντος, υπάρχει ομοφωνία και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την πρώτη νίκη. Μικρή, αλλά αναπτερώνει το ηθικό, μας δείχνει το δρόμο.


Στο χώρο αυτό περπατήσαμε μια φορά φέτος, στις 29 Απριλίου. 
Και είδαμε από αυτό το σημείο και για πρώτη φορά, τη θάλασσα από κοντά. Μετά από εκατό χρόνια. Είδαμε και το ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή, για το οποίο ο έφορος της ΚΣΤ’ εφορίας αρχαιοτήτων Πειραιά κ. Σπυρόπουλος, προωθεί ανασκαφή. Και τώρα θα ξαναμπούμε. Σε ένα χώρο, επί του παρόντος πρόχειρα διαμορφωμένο*, ώσπου να υλοποιηθούν τα σχέδια που ετοιμάζονται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Θα ξαναμπούμε επ’ευκαιρία του Καλλιτεχνοράματος 2012 που οργανώνει η ΔΗΚΕΠΑ. Επ’ευκαιρία της συναυλίας του Παντελή Θαλασσινού το Σάββατο το βράδυ, πριν τις εκλογές - χορηγία της Αντιπεριφέρειας Πειραιά. Θα ξαναμπούμε λοιπόν, για να υποστηρίζουμε το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό, στα οποία έχει αφιερώσει ο Δήμος αυτό το οχταήμερο.

Αν κάτι δεν το γνωρίσεις από κοντά, πως θα το αγαπήσεις; Πως θα ενδιαφερθείς γι’αυτό, αν δεν ξέρεις ούτε καν που πέφτει; Γι’αυτό σου λέω - σαν γείτονας Δραπετσωνίτης ομιλώ - σ'εσένα που κατοικείς στην Χαραυγή, στην Ευγένεια, στα Ταμπούρια, στον Άη Γιώργη, στην Αμφιάλη, στον Αγ.Μηνά, στον Αγ. Αντώνιο, στο Ικόνιο, στο Πέραμα ακόμα και στον Πειραιά. Έλα, έλα να δεις από κοντά αυτή την παραλία, να μάθεις το δρόμο για να κατεβαίνεις τις ζεστές νύχτες του χρόνου, αλλά και τ'άνοιξιάτικα απογεύματα που θα σε ταξιδεύουν τα χρώματά τους πέρα μακριά. Ελάτε για να παρακολουθήσετε και τις εκδηλώσεις που θα κρατήσουν μια βδομάδα. Έλα, για να κρίνεις αν αξίζει να υπερασπιστείς αυτή την περιοχή αν τυχόν γίνει καμιά στραβή και επιδιώξουν οι «κακοί» να μας διώξουν από εκεί. Έλα λοιπόν, για να διεκδικήσουμε και την υπόλοιπη παραλία. Η παρουσία μας σ’αυτήν την ακτή αυτές τις μέρες, έχει να κάνει και με την συνειδητοποίηση του συμφέροντός μας ως κάτοικοι αυτής της περιοχής, αλλά και με το να χαρούμε τις παραστάσεις που θα γίνουν σ’αυτόν τον όμορφο τόπο. Έλα, για να δεθείς με ένα χώρο που σίγουρα ανεβάζει την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής. Όλων μας.

* Η προσωρινή διαμόρφωση αυτού του χώρου έγινε σε μια βδομάδα. Εργάστηκαν σκληρά, εργάτες του Δήμου, εθελοντές και ο σύμβουλος της κοινότητας Δραπετσώνας κ. Δ Αντωνόπουλος.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Σάββατο 9/6, στις 9μ.μ. Παράσταση κλασσικού, σύγχρονου και hip – hop χορού. 
Κυριακή 10/6, στις 7.30μ.μ. Γιορτή παιδικού παραμυθιού.
Δευτέρα 11/6, στις 8μ.μ. Παράσταση latin χορών.
Τρίτη 12/6, στις 8μ.μ. Παρουσίαση καλλιτεχνικών τμημάτων.
Τετάρτη 13/6, στις 8μ.μ. Παράσταση παραδοσιακών χορών.
Πέμπτη 14/6, στις 8μ.μ. Θεατρικά δρώμενα.
Παρασκευή 15/6, στις 8μ.μ. Παράσταση jazz, σύγχρονου και hip-hop χορού.
Σάββατο 16/6, στις 9μ.μ. Συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό.

Πως θα πάτε; Από την παραλιακή, που ξεκινάει από την Ιχθυόσκαλα, στρίβετε για την Πύλη Ε1 του λιμανιού. Δεξιά του δρόμου που οδηγεί μέσα στο λιμάνι και συγκεκριμένα στην Ακτή Βασιλειάδη, υπάρχει ένας παράδρομος. Μπαίνετε σ’αυτόν τον παλιό δρόμο και στο τέλος του και δεξιά υπάρχει μια μεγάλη πύλη. Ακολουθείτε τον χαλικοστρωμένο δρόμο και στο βάθος θα δείτε τον χώρο εκδηλώσεων. Η θάλασσα θα είναι στα αριστερά σας. Στην πύλη Ε1 μπορείτε να φτάσετε και από τη Γρ.Λαμπράκη – είναι η οδός που περνάει μπροστά από το γήπεδο της Δραπετσώνας και από τον Υδατόπυργο. Από τον Πειραιά, επειδή αυτή την εποχή είναι κλειστή λόγω έργων η παραλιακή, μπορείτε να μπείτε από την Ε2 μέσα στο λιμάνι και να βγείτε από την Ε1 - κι αμέσως στα πρώτα φανάρια κάνετε αριστερά επί τόπου.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Μαρτίου 2013 06:25