Σοβαρά; Πάλι; Φόρμουλα 1 στη Δραπετσώνα; Τι λες βρε παιδί μου!

 

Την εκμετάλλευση των αγώνων της Formula 1, οι οποίοι διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, την έχει η FOKA. Επικεφαλής της FOKA, είναι ο 81χρονος Βρετανός Ecclestone και αν η εταιρεία του ήταν κράτος θα διέθετε το 4ο μεγαλύτερο ΑΕΠ του κόσμου.

Κάθε χρόνο διεξάγονται 20 αγώνες F1. Από αυτές, 8 γίνονται στην Ευρώπη – Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Βέλγιο, Μονακό, και 2 στην Ισπανία. Μέχρι το 2011 υπήρχε και το Γκραντ Πρι της Κωνσταντινούπολης, αλλά λόγω του ότι δεν απέδιδε κέρδη, ο Ecclestone την αφαίρεσε από τη λίστα του και τη θέση της την πήρε το Ώστιν στο Τέξας. Από τις 20 πίστες αγώνων F1, οι 18 είναι δημόσιες και οι 2 ιδιωτικές. Τέλος, τρεις από αυτές - τoυ Μονακό, της Βαλένθιας και της Σιγκαπούρης - είναι street circuit, δηλαδή σαν μέρος της πίστας χρησιμοποιείται και τμήμα των δρόμων της πόλης. Στα σχέδια της Dielpis η προτεινόμενη πίστα στη Δραπετσώνα υπάγεται σ'αυτήν την κατηγορία, αφού κατά 70% θα χρησημοποιείται το ήδη υπάρχον οδικό δίκτυο της περιοχής.

Αν και σαν Σταγόνα έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στο θέμα αυτό, επανερχόμαστε λόγω του ότι έγινε μία αναφορά από τον κ. Τζαβάρα, υπουργό και πολιτισμού κι αθλητισμού. Από τη δήλωση αυτή έγινε φανερό πως η ελληνική Κυβέρνηση στηρίζει το project «DielpisFormula1» για την κατασκευή πίστας προδιαγραφών Formula 1 στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Η περιοχή που υπονοείται για την κατασκευή αυτής της πίστας, είναι μια περιοχή 600 στεμμάτων, που είναι γνωστή ως περιοχή της Ανάπλασης και βρίσκεται στη Δραπετσώνα και δυτικά από το λιμάνι του Πειραιά. Επίσης από το Μάιο, κυκλοφορούσε μία πληροφορία ότι το αφεντικό της FOKA, θα ερχόταν τον Ιούλιο στην Ελλάδα για να δει από κοντά την περιοχή και να συζητήσει το θέμα αυτό με τους αρμόδιους. Δεν ήρθε κι ο νοών νοείτω.  

Οι τελευταίες δηλώσεις του Ecclestone που αφορούν τις πίστες της F1, είναι πως σύντομα η Ισπανία θα χάσει τη μία από τις δύο  πίστες που έχει – Βαλένθια και Βαρκελώνη. Κράτη, που επισήμως έχουν υποβάλλει αίτηση, εκτός από τη δικιά μας που είναι ιδιωτική, για να αναλάβουν τη διοργάνωση του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ, είναι η Ρωσία, το Μεξικό και η Νότιος Αφρική. Οι τελευταίες δηλώσεις του Ecclestone φωτογραφίζουν πως θα επιλεγεί χώρα εκτός Ε.Ε, διότι θεωρεί πως η μεγάλη οικονομική κρίση που περνάει η γηραιά ήπειρος δεν είναι προς το συμφέρον της FOKA. Ο ισχυρός άνδρας αυτού του σπορ, θέλει να μπουν στο Πρωτάθλημα χώρες με οικονομίες που ευημερούν, που αναπτύσσονται με ραγδαίους ρυθμούς, που οι μεγάλοι κατασκευαστές θα μπορέσουν να προωθήσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Και στην Ευρωπαϊκή Ένσωση αυτή τη στιγμή οι συνθήκες κάθε άλλο παρά ευνοϊκές μπορούν να χαρακτηριστούν. Η λογική αυτή προφανώς οδηγεί αυτομάτως μια χώρα σαν την Ελλάδα, που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, εκτός παιχνιδιού. Ακόμα και αν η πίστα εδώ σ’έμάς, δημιουργηθεί με ιδιωτικά γερμανικά ή καταριανά κεφάλαια, στη συγκυρία αυτή  είναι δύσκολο να καταφέρει η επιχείρηση αυτή να αποβεί κερδοφόρα. Αυτό μπορεί να το σκεφτεί ο καθένας.

Τι μένει; Να γίνει πίστα, αλλά για άλλα υποστηρικτικά πρωταθλήματα που μπορούν να φιλοξενηθούν, όπως επίσης και το γεγονός ότι λόγω κλιματικών συνθηκών η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει προορισμό των ομάδων για τη διεξαγωγή δοκιμών.Όμως και στην περίπτωση αυτή απαιτείται γενναία χρηματοδότηση. Όλοι καταλαβαίνουμε πως το ελληνικό δημόσιο, που είναι πανί με πανί και χρωστάει τα μαλλιοκέφαλά του, δε μπορεί να παίξει το ρόλο του χρηματοδότη. Άρα μένουν τα ιδιωτικά κεφάλαια. Στη φάση που είμαστε και την κυβερνητική διάθεση να την χαρακτηρίζει το «όλα ξεπουλιούνται όσο όσο», ίσως υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον για την κατασκευή μιας πίστας β' διαλογής. Εδώ όμως ας τονίσουμε πάλι πως το μεγαλύτερο μέρος της Ανάπλασης ανήκει σε ιδιώτες, οι οποίοι, ενώ κανονικά θα έπρεπε να επιδιώκουν την αξιοποίηση της περιουσίας τους, εν τούτοις εδώ και 13 χρόνια κάνουν διαλογισμό επιπέδου νιρβάνας. Περιμένουν φυσικά οι αλεπούδες την κατάλληλη στιγμή που μάλλον δεν έιναι η τωρινή, μιας και η κατάσταση μας είναι πολύ ρευστή, με την αστάθεια και την αβεβαιότητα να δίνουν το στίγμα, κάνοντας όλους τους υποψήφιους πολύ προσεχτικούς. Γι'αυτό και νομίζουμε πως κανείς σοβαρός επενδυτής δε θα σκεφτόταν να ρισκάρει τα κεφάλαιά του σε πίστες εδώ, που στην ουσία και για όποιον έχει λίγο νιονιό, υπάγονται στην κατηγορία των γνωστών πράσινων αλόγων.

Στο 3ο άρθρο που αναρτήσαμε το Φεβρουάριο, είχαμε εκφράσει την άποψη πως είναι απίθανο να επιλεγεί μια παραπαίουσα Ελλάδα μέσα σε μια σε κρίση ευρισκόμενη Ε.Ε, για τη διοργάνωση αγώνων F1. Η δε άποψή μας για το σχέδιο «DielpisFormula1» ήταν σχεδόν αρνητική. Τα δύο πιο απωθητικά, κατά τη γνώμη μας, σημεία του σχεδίου αυτού, ήταν τα 120 στρέμματα υψηλού πρασίνου που προβλέπει αυτό το σχέδιο – πολύ λίγα σε σχέση με τα 400 στρέμματα που εν δυνάμει μπορούμε να έχουμε - και η δημιουργία μαρίνας κατά μήκος όλης της ακτογραμμής της Ανάπλασης - επιλογή που είναι και στα σχέδια του ΟΛΠ και που εκ των πραγμάτων αποκλείει τους κατοίκους του Δ. Πειραιά από την ευεργετική επαφή τους με τη θάλασσα. 

Πάνω από ένα χρόνο και με ευθύνη του δημάρχου κ.Τζανή, αυτό που επί της ουσίας αποτελεί πολιτική επιλογή του δήμου για το θέμα της Ανάπλασης είναι η δημιουργία της F1. Νομίζουμε πως με το να επιμένει η Δημ.Αρχή σε αυτήν τη στάση της, παίρνει οριστικό διαζύγιο, στο θέμα αυτό, από την έννοια της σοβαρότητας. Φυσικά, σαν παιδιά δικαιούνται κι αυτά να παίζουν. Όμως η σοβαρή αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου για την περιοχή μας θέματος, που δε θα είναι στάχτη στα μάτια των τηλεθεατών και των διχτυομένων και δε θα ανακυκλώνει το τίποτα, πληρώνοντας λογικά και με χρήμα από τα μισοάδεια ταμεία του δήμου, υπάρχει και είναι άλλη. Εν περιλήψει αυτή είναι το να προχωρήσουν το γρηγορότερο δυνατόν τα σχέδια, οι προτάσεις  και οι αποφάσεις της Ανοιχτής Επιτροπής Ανάπλασης του Δήμου, που εδώ και 4 μήνες έχει πιάσει δουλειά. Το επόμενο βήμα είναι η τελική διαμόρφωση των προτάσεων αυτών και η προώθησή τους, με ευθύνη του Δημάρχου, για ψήφιση στο Δημ.Συμβούλιο του Δήμου μας. Παράλληλα είναι απαραίτητη η δημιουργία μιας αρχιτεκτονικής μελέτης, ενός ρυθμιστικού σχεδίου βάσει των σημείων που θα ψηφιστούν στο Δ.Σ και η ολοκλήρωση του κύκλου αυτού κλείνει με την κατάθεσή της στον Ο.Ρ.Σ.Α. Τα βήματα είναι ξεκάθαρα, είναι γνωστά σε όλους, αν υπάρχει θέληση τότε ο χρόνος για να γίνουν είναι επαρκής. Στην προοπτική αυτών των επιλογών και στην οργάνωση των αγώνων που εξ ανάγκης θα δοθούν, υπάρχει περίπτωση να κερδίσουμε, ως δήμος και ως περιοχή, ένα σημαντικό μέρος από αυτά που ζητάμε γιατί τα έχουμε ανάγκη. Όλα τα άλλα, ιδιαιτέρως η δήλωση του κ.Τζαβάρα, είναι ελαφρότητες εκ του πονηρού και …τρίχες, όπως ευπρεπώς τις χαρακτήρισε σε κατ'ιδίαν συζήτησή μας ο Γ.Τσιρίδης.  

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 11:56

Σχόλια   

0 # μανόλης γλαμπεδάκης 06-08-2012 02:38
Λάκη, συμφωνώ και με το πνεύμα και με την ουσία της ανάρτησης σου.
να πω μόνο πως τελείως πρόσφατα, και υπο το μπαράζ ενεργειών και αναρτήσεων, έπαψα να θεωρώ και ...τρίχες τις ενέργειες που γίνονται υπέρ της φόρμουλα.
Αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνα κοροϊδευτικές.
Παράθεση