Έχω καρκίνο;

 

Όλα ξεκινάνε από μια μικρή αδιαθεσία. Ένας μικρός πόνος που συνεχίζει και κάποιες μέρες γίνεται ανυπόφορος . Μια μικρή ζαλάδα, μια ξαφνική λιποθυμία, μια δυσφορία στο στήθος.

Όλα ξεκινάνε από την ανησυχία. Πρέπει να πάω στο Γιατρό να μου «γράψει»  εξετάσεις. Κοιτάς το πακέτο με τα τσιγάρα και τα ανοίγεις με δυσκολία. Αποφεύγεις τις υπερβολές. Προσπαθείς να κοιμηθείς νωρίς,  αλλά δε σου κολλάει ο ύπνος.  Οι φίλοι σου, ξαφνικά,  σου λένε πράγματα που δεν έχουν καμιά σημασία. Το ποδόσφαιρο, η οικονομική κρίση,  ακόμη και η  πιθανότητα να μείνεις  άνεργος, είναι σε δεύτερη μοίρα. 


Όλα ξεκινάνε από το τρόμο που σου προκαλεί το Σύστημα  Υγείας.  Ξέρεις καλά ότι το σύστημα στο οποίο θα βασίζεσαι από εδώ και πέρα  έχει ανίατα, μη χειρουργήσιμα καρκινώματα.  
Όλα ξεκινάνε από την απίθανη διαπίστωση ότι τα νοσοκομεία μας είναι   μπουρδέλα… αλλά έχουμε καλούς Ιατρούς.  Τώρα, πώς ένας Ιατρός γίνεται καλός σε ένα κακό νοσοκομείο δεν το καταλαβαίνεις, ελπίζεις όμως… και πιστεύεις επίσης ότι είναι αλήθεια. 


Όλα ξεκινάνε από την αμφιβολία της πρώτης εξέτασης.  Κάτι θα δείξει η γενική αίματος, κάτι ο υπερηχογράφος και μετά βρίσκεσαι στον κλειστοφοβικό μαγνητικό να φωτογραφίζει τα κύτταρα σου με ρυθμούς κομπρεσέρ.  Ο εξεταστής θα μασήσει τα λόγια του, και θα ευχηθεί καλή τύχη.

 
Όλα ξεκινάνε από την αγωνία. Έχω καρκίνο; Θεραπεύεται; Χειρουργείται;  Πόσο θα ζήσω. Α! ναι,  για πρώτη φορά στην ζωή σου, αρχίζεις να θέλεις να ζήσεις – όσο σου μένει – ουσιαστικά.  Όλα τα οράματα του παρελθόντος σε επισκέπτονται με τη μορφή ανεκπλήρωτων ονείρων. 


Όλα ξεκινάνε από τη μαλακία σου. Με την αδηφάγα συμπεριφορά σου, δεν κατόρθωσες (τουλάχιστον έτσι το βλέπεις) να χορτάσεις τίποτα. Λες και ξαναλές:  «τι Μαλάκας ήμουνα».


Όλα ξεκινάνε από την τελική απάντηση.  Είτε έχεις, είτε δεν έχει καρκίνο ΔΕΝ θα αλλάξεις τίποτα. Αν δεν έχεις, τη γλύτωσες, και  πάλι από την αρχή….  Αν έχεις, φίλε, ... γαμώτο ΔΕΝ προλαβαίνεις. Λυπάμαι για εσένα, αλλά  κυρίως για εμένα. Σίγουρα θα ακολουθήσω, αν δεν προηγούμαι ήδη.  


Όλα ξεκινάνε από εσένα. Ζήσε ΤΩΡΑ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 05:45

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: