Γέροντας Παΐσιος, Χρυσή Αυγή και πολίτης Παστίτσιος

 

Πάτερ, πάτερ, είναι ένας Έλληνας πιτσιρικάς που σας κοροϊδεύει αγρίως στο ίντερνετ.
Στο ίντερνετ; Τι είναι το ίντερνετ; 
Οθόνες είναι στα σπίτια, συνδεδεμένες, όπου μπορεί να εμφανίζεται η σκέψη κάποιου και οι εικόνες του, χωρίς ό ίδιος να είναι παρών.

Αα, μάλιστα. Και δηλαδή, αγγελούδι μου, εγώ μπορώ να διαβάζω τις σκέψεις κάποιου και αυτός να μην το ξέρει;
Βεβαίως, πάτερ μου. 
Χμμμ, δεν ξέρω τι να πω. Και αν δεν μου αρέσουν οι σκέψεις του τότε δεν υπάρχει λόγος να τις ξαναδιαβάζω, ε;
Ναι, πατερούλη μου, έτσι είναι. 
Είπες ότι αυτός που με κοροϊδεύει είναι πιτσιρικάς; Πόσων χρονών; 
27 λένε τα κανάλια. 
Εε, όχι και πιτσιρικάς. Αν κι εδώ που τα λέμε στην Ελλάδα, ιδιαίτερα τ'αγόρια αργούν να μεγαλώσουν. Τι να πω τώρα απ’τον Παράδεισο που είμαι; Το μόνο που μπορώ να πω είναι, ο Θεός αγάπη εστί. Αγάπη, σου λέω, απέραντη, σκέτη και τίποτα άλλο, μ’ ακούς. Αγάπη λοιπόν, και για τον πιτσιρικά, που τον συγχωρώ. Αγάπη για όλους.
Αυτή είναι η απάντησή μου. 

Πάτερ, πάτερ, είναι μια εφημερίδα, Ελεύθερη ώρα, ψώρα, κάτι τέτοιο, είναι το όνομά της, που προσπαθεί να πουλήσει φύλλα βάζοντας στην πρώτη της σελίδα κάτι φευγάτα που λέγατε για τους Έλληνες και τους Τούρκους, την Κωνσταντινούπολη, την κρίση και τους δυτικούς, διάφορα τέτοια. Λέει ότι είναι οι προφητείες που κάνατε και διάφορα άλλα τέτοια χαζά.
Α ρε, έχε χάρη που είμαι στον Παράδεισο, αλλιώς θα τους έκανα μία μήνυση, μα μία μήνυση …
Ρε τι'ναι αυτοί που δεν μ'αφήνουν ν'αγιάσω;
Τι να κάνουμε τώρα, πάτερ, μ’ αυτούς που θέλουν να σας ανακατέψουν στην πολιτική; Μ’ αυτούς που θέλουν να Ελληνοποιήσουν τον Θεό όλων των ανθρώπων; 
Ο Θεός, αγγελούδι μου, Αγάπη εστί, τ’ άκουσες; Αγάπη για όλους, και μόνο αγάπη, τελεία και παύλα.
Άστους να λένε αγγελάκι μου, άστους να πουν, αυτοί δεν ξέρουν ν'αγαπούν. Κατάλαβες;


Πάτερ, ευλόγησον πάτερ, αλλά είναι κάποιοι Έλληνες που, θυμάστε εκείνον τον τύπο που σας κορόιδευε; 
Ναι, εκείνον τον ας τον κάνει ο Θεός μικρό, ε; 
Ναι αυτόν. Λοιπόν, αυτοί οι Έλληνες, Χρυσαυγίτες ονομάζονται, τον κάνανε θέμα στη Βουλή των Ελλήνων. Θέλουν να τον κλείσουν φυλακή γιατί έγραφε αυτά που πίστευε. Αυτοί κατά βάθος πάτερ μου τα ψηφαλάκια θέλουν να μαζέψουν κάποιων που είναι πάρα πολύ Χριστιανοί, τόσο, που όποιος δεν είναι, θέλουν με το ζόρι να τον κάνουν. Αγέλαστοι τύποι και βαρεμένοι. Αυτών την ψήφο πάνε να κερδίσουν.
Να σε ρωτήσω, καλό μου αγγελάκι, στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι χάλια; 
Ναι, πάτερ μου, πολύ χάλια. Πάνε για φούντο. Μόνο ένα θαύμα θα τους σώσει. Του το είπα, μου απάντησε όμως πως έχει βαρεθεί να βοηθάει τους Έλληνες. "Ας το παλέψουν μόνοι τους κι αν δεν τα καταφέρουν ίσως μάθουν απ'τα λάθη τους" συνέχισε το Πνεύμα Του,  "οι θεομπαίχτες, που όλες τους τις αμαρτίες στο σατανά τις χρεώνουν" ολοκλήρωσε ο Υιός Του ο μονογενής.
Καλά καλά, ξέρει ο Κύριος. Και γιατί ασχολούνται με σαχλαμάρες και με πιτσιρικάδες;  
Δεν ξέρω γέροντά μου, τι να σας πω; 
Κι αυτοί οι Χρυσαυγίτες είναι χριστιανοί; 
Έτσι λένε τώρα. Βαρβάτοι Χριστιανοί. 24 καρατίων.
Και δεν γνωρίζουν πως ο Θεός Αγάπη εστί; 
Τι να σας πω, πάτερ μου; Ό,τι και να σας πω θα σας γελάσω.

Πάτερ, πάτερ, καλέ πάαατεερ ξυπνήστε.
Τι τρέχει, τέκνο μου; Έγινε Δευτέρα Παρουσία; 
Όχι ακόμα πάτερ μου. Να κάτι άλλοι Έλληνες, Νεοδημοκράτες αυτοί, έχουν πάθει την πλάκα τους με τους Χρυσαυγίτες. Φοβούνται πως θα τους πάρουνε κι άλλα ψηφαλάκια και ό,τι τους λένε οι Χρυσαυγίτες τρέχουν αμέσως και το κάνουν.
Αυτοί λοιπόν, που είναι και κυβέρνηση, πήγαν και συλλάβανε εκείνον τον πιτσιρικά για βλασφημία. Ξαφνικά ο μικρός έγινε διάσημος. Κόσμος και κοσμάκης επισκέφτηκε την ιστοσελίδα του, ξέρετε, εκείνη που σας κοροϊδεύει. Έλα όμως που είναι στη φυλακή και δε μπορεί να το γιορτάσει με τους φίλους του και με τον έρωτά του. Αμαρτία απ'το θεό δεν είναι αυτό;
Γιατί, γέροντα, κοιτάς τον ουρανό; Τι μουρμουράς; 
Να σου πω τι μουρμουράω, βρε διαολόπραγμα που γέρο άνθρωπο δε μ'αφήνεις στην ησυχία μου. «Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι». Αυτό μουρμουράω. Εντάξει, ησύχασες τώρα.
Ναι αλλά, πάτερ μου, με τον μικρό τι θα κάνουμε, θα τον αφήσουμε στη φυλακή;
Δε με παρατάτε λέω 'γω στην ησυχία μου. Τα έχουν παίξει τελείως αυτοί οι Έλληνες; Εγώ, αν θέλεις να μάθεις, χάρηκα όταν κοιμήθηκα για πάντα, γιατί γλύτωσα απ’ όλους αυτούς που συνέχεια με ρωτούσαν " και ποια είναι η γνώμη σας άγιε πάτερ ;" ή "τι να κάνω μ'αυτό το θέμα γέροντα;". Ήταν όλοι εκείνοι οι τύποι που δε μπορούσανε μόνοι τους, άντε και με τη βοήθεια των ιερών Γραφών, να βρουν έναν μπούσουλα στη ζωή τους για να διάγουν βίον ενάρετον και Χριστιανικόν και είχανε πέσει πάνω μου. Και τώρα πάνε και με μπλέκουν στα δικά τους βρώμικα παιχνίδια; Σα δε νρέπονται...να με χρησιμοποιούν. Ούστ απ’ εδώ, καθίκια. 
Γέροντα, παρεκτρέπεστε,  θυμηθείτε, ο Θεός γαρ Αγάπη εστί. Ακόμα και για τα καθίκια, ε; 
Ναι, ναι, Ο.Κ. Λοιπόν, άκου τι θα κάνεις. Θα πας αμέσως να πεις σ’ αυτούς που ενοχλούνται από τις σαχλαμαρίτσες του πιτσιρικά, να μη τις διαβάζουν. Ας λέει ότι θέλει, διακαίωμά του δεν είναι;. Κάποια στιγμή θα το μετανοιώσει, δε θα το μετανοιώσει; Και σε όλους τους άλλους να πεις πως ο Θεός Αγάπη εστί, Αγάπη για όλους, γι'αυτό να βγάλουν τον πιτσιρικά από τη φυλακή. Αν κι έξω μήπως είναι χειρότερα; Και, δώσε προσοχή, να μη με ξαναενοχλήσεις γι’ αυτό το θέμα. Γκέγκε; 
Ά, θύμησέ το σε παρακαλώ και στον Αρχιεπίσκοπο, αυτό για το Θεό και την Αγάπη.
Μάλιστα, πάτερ μου. Καληνύχτα σας κι όνειρα γλυκά νάχετε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 05:48