Λουκάς Τζανής, δήμαρχος για 23 μήνες ακόμα.

 

Τον Ιανουάριο του 2011 ανέλαβε Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας ο κ. Λουκάς Τζανής. 25 σύμβουλοι, από τους 41 συνολικά, του Δημοτικού συμβουλίου ανήκαν στο συνδυασμό «Καλή Μέρα Κερατσίνι - Δραπετσώνα», του οποίου ήταν επικεφαλής.

Σήμερα, 21 μήνες μετά την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας, οι σύμβουλοι της παράταξής του έγιναν 21. Αυτοί που ανεξαρτητοποιήθηκαν, αποχωρώντας σταδιακά και για διαφορετικούς λόγους από το συνδυασμό της συμπολίτευσης, είναι οι Γιάννης Τσούτσας, Μαρία Μαράκου, Μπάμπης Μανουσιάδης και Χαρίκλεια Πάστρα. 

Αλλαγές είχαμε ως προς το πρόσωπο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο πρώτος πρόεδρος που παραιτήθηκε ήταν ο κ. Κώστας Χρονόπουλος. Ακολούθησε ο Νίκος Μαρτάκης, ο οποίος παραιτήθηκε τον Αύγουστο που μας πέρασε, και τώρα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η Ειρήνη Μαθιουδάκη. Μέσα στο καλοκαίρι, παραιτήθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου - μία θέση κομβική για τη σωστή λειτουργία του δήμου - ο κ. Ευγενίου, που όμως, όπως ακούγεται, ενδέχεται και να επιστρέψει στη θέση του. Από τα κόμματα που υποστήριξαν την υποψηφιότητα του κ. Τζανή δύο την έχουν αποσύρει. Ο ΣΥΡΙΖΑ, νωρίς νωρίς, και προσφάτως και η ΔΗΜΑΡ. Τέλος, δύο είναι μέχρι στιγμής οι πρόεδροι που παραιτήθηκαν από τη ΔΗΚΕΠΑ, τη μόνη πια δημοτική επιχείρηση. Οι Τσούτσας και Θεοχάρης. Νυν πρόεδρος είναι ο κ. Θεοδωρικάκος.

Η κοινή αίσθηση είναι πως η απόδοση του δήμου μας, στα περισσότερα αντικείμενα της αρμοδιότητάς του, είναι κάτω του μετρίου. Προφανώς υπάρχουν κάποιοι τομείς και υπηρεσίες που δουλεύουν ικανοποιητικά, αλλά αυτό συμβαίνει περισσότερο εξ αιτίας της αίσθησης καθήκοντος και της φιλοτιμίας των υπαλλήλων που εργάζονται σ’αυτές. 

Για την Ανάπλαση στην περιοχή της Δραπετσώνας και τη Φόρμουλα 1, έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα μας αρκετά άρθρα. Μία περίληψη της θέσης μας μπορείτε να διαβάσετε στο τέλος του άρθρου αυτού.
Παρομοίως και για τη ΔΗΚΕΠΑ. Το μόνο καινούργιο στοιχείο είναι η πληροφορία πως αν στο τέλος του 2012, το ταμείο αυτής της δημοτικής επιχείρησης παρουσιάσει μείον - πράγμα που το απευχόμαστε - τότε βάσει νόμου μπαίνει λουκέτο. Αν πράγματι ισχύει αυτό, τότε άραγε για όσα έχουν γίνει σ’αυτήν τα δύο τελευταία χρόνια, ούτε γάτα ούτε ζημιά; 

Ο κύκλος της καθαριότητας, συμπεριλαμβανομένης της ανακύκλωσης, των δρόμων και των ογκωδών είναι εμφανώς προβληματικός. Η φροντίδα του πράσινου έχει εκνευρίσει πολλούς δημότες. Δένδρα κόβονται ελαφρά τη καρδία, φυτά ξεριζώνονται απερίσκεπτα και για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου μας, το καλοκαίρι που μας πέρασε, το πότισμα των φυτών και η περιποίηση του πράσινου ήταν εμφανώς πλημμελής. 

Καλή ενέργεια ήταν η τοποθέτηση τεσσάρων διαφορετικών κάδων ανακύκλωσης σε μερικά σχολεία όπως και η  δενδροφύτευση που έγινε στις αρχές του 2011 στο όρος Αιγάλεω. Η στάση που κράτησε η Δημ. Αρχή στο θέμα του χαρατσιού της ΔΕΗ και στο μοίρασμα τροφίμων ήταν, κατά τη γνώμη μας, θετική. Πολύ θετική ενέργεια ήταν και το άνοιγμα της παραλίας στα Λιπάσματα, παρόλο που μέχρι στιγμής τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς αυτής. 

Οι καλλιτεχνικές και άλλες εκδηλώσεις ήταν λίγες, οι περισσότερες ρηχές και χαμηλής ποιότητας και σχεδόν όλες δίχως έμπνευση, άξονα και σοβαρό προγραμματισμό. Και τι να πούμε για την περίπτωση του Π.Θαλασσινού που γίναμε ρεζίλι; Τουλάχιστον να μαθαίνανε από τα λάθη τους. Όσο για τους δύο δημοτικούς θερινούς κινηματογράφους υπήρξαν κάποιες χρονιές που είχαν λειτουργήσει εμφανώς καλύτερα.

Οι συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου, ευθύνη όλων, με το μερίδιο που αναλογεί στον καθένα, ανήκουν στις  βαρέως ανθυγιεινές καταστάσεις και κάποιες μάλιστα, ευθύνη του Δημάρχου, έχουν κάνει τη δημοκρατία να ντρέπεται. 

Όσο για την υπόλοιπη δημοτική περιουσία - Καχραμάνογλου, ΝΑΦΘΑ, λουτρά Παλατζιάν, REX και οι γύρω πολυκατοικίες, το οικόπεδο Μελετόπουλου, το αναψυκτήριο του Γρηγόρη στη Δραπετσώνα (άλλο μίνι σκάνδαλο εδώ), κτλ, ή τα διαχρονικά προβλήματα, όπως το Νεκροταφείο της Ανάστασης - ακόμα και κάτι να “ψήνεται’’ στα κρυφά, στην ουσία αυτά είναι σαν να μην υπάρχουν για το Δήμο μας, απ’τη στιγμή που δε συζητιούνται δημόσια.

Σε γενικές γραμμές, έτσι εμείς αποκωδικοποιήσαμε τα μηνύματα που μας έφτασαν τους 21 αυτούς μήνες, έτσι αντιληφθήκαμε τη δράση της Δημ. Αρχής. Εστιάσαμε στα βασικά και τυπικά θέματα, με τα οποία αναμετριέται κάθε δημοτική αρχή που σέβεται τον εαυτό της. Διότι, από εκεί και πέρα και παίρνοντας ως κριτήριο τις ενέργειες που γίνονται σε άλλους δήμους, ή πράγματα που είναι δυνατόν και πρέπει να γίνουν στην εποχή μας, το αποτέλεσμα είναι συντριπτικά κατά του δήμου μας. 

Η ερμηνεία που δίνει η Δημοτική μας Αρχή, για να εξηγήσει τις χαμηλές επιδόσεις του Δήμου μας στα βασικά του πεδία, είναι οι μεγάλες περικοπές που έγιναν από τις κυβερνήσεις των μνημονίων στη χρηματοδότηση όλων των δήμων της χώρας μας. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά μόνο ως ένα σημείο εξηγεί το χαμηλό επίπεδο της προσφοράς του δήμου μας. Αν κάποιος ενδιαφερθεί, ρωτήσει γυρίσει και μυρίσει πράγματα και δράσεις που πραγματοποιούνται σε άλλους δήμους, παρόλο που και σε αυτούς έχουν γίνει οι ίδιες περικοπές, θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως η ερμηνεία του κ. Τζανή, σ' αυτό το σημείο, είναι ανεπαρκής. Σε άλλους δήμους, ακόμα και στους δρόμους τους ή στα σχολεία τους, ακόμα και στα πάρκα τους και στις πλατείες τους, υπάρχουν πράγματα που σε οδηγούν στο συμπέρασμα πως εκεί οι Δημ. Αρχές δοκιμάζουν ιδέες, έχουν ένα άλλο επίπεδο και πως βασικά νοιάζονται πραγματικά για τους δημότες τους.

Μάλιστα, αρκετοί δήμοι φρόντισαν και ανταποκρίθηκαν στο νέο ρόλο που καλείται - σε αυτές τις νέες συνθήκες - να παίξει η Τοπ. Αυτοδιοίκηση. Έφτιαξαν, λοιπόν, δομές για υπηρεσίες μόνιμες και διαρκείς που, και με τη συμπαράσταση πραγματικών εθελοντών, τις έστησαν έτσι, ώστε να είναι ευέλικτες, λειτουργικές και αποτελεσματικές φροντίζοντας να πλησιάσουν αυτές τους δημότες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.   

Να προσθέσουμε εδώ και τη συμπληρωματική ερμηνεία του Δήμαρχου, ότι υπηρεσίες και υπάλληλοι τον υπονομεύουν υπολειτουργώντας. Παραβλέπει έτσι ότι είναι αυτός που ωθεί τα πράγματα στα όριά που τους, με την κακή κατανομή του προσωπικού που κάνει μετακινώντας με επίσημες αποφάσεις του και τοποθετώντας σε θέσεις κλειδιά ανθρώπους που ούτε χρειάζονται ούτε διαθέτουν τα προσόντα. Γι' αυτό προκύπτουν έντονες δυσλειτουργίες και χαμηλές επιδόσεις σε πολλούς τομείς. Υπάρχει ένα κλίμα διάχυτης δυσαρέσκειας και γκρίνιας. Δεν παίρνονται οι κατάλληλες εκείνες πρωτοβουλίες  που θα μπορούν να  αναδείξουν το δυναμικό των υπαλλήλων. Πρωτοβουλίες με αξιοκρατικό πνεύμα, με συζήτηση, με σωστή καθοδήγηση και οργάνωση και με την εφαρμογή του Καλλικράτειου εσωτερικού κανονισμού σε όλες τις υπηρεσίες κι όχι επιλεκτικά και όπου μας συμφέρει. Αυτά είναι στοιχεία που θα μπορούσαν να παράγουν σημαντικό έργο. Αντί αυτών έχουμε κατά κανόνα μία ρουσφετολογική και πελατειακή αντίληψη που βρίσκει στο πρόσωπο του Δημάρχου μας, αυτού του μέγα πολέμιου του κατεστημένου, έναν ιδανικό εκφραστή. Κατάντια. Διότι αν σαν επικεφαλής δε μπορείς να εμπνεύσεις την πλειονότητα, τότε προωθείς τους “yes man” για να μπορείς κι εσύ κάπου να στηριχτείς.

Είναι διάχυτη επίσης η εντύπωση ότι σχεδόν όλα γίνονται στο πόδι, δίχως γνώση, δίχως σκέψη, μεράκι και σχέδιο. Οι επικεφαλής του δήμου μας δίνουν συχνά την εντύπωση πως, όπου βλέπουν πόρτα ανοιχτή, μπαίνουν και μετά …όποιον πάρει ο χάρος. Με μια χαρακτηριστική επιπολαιότητα και δίχως μία συνολική κι επεξεργασμένη στρατηγική, του τι θέλουν να κάνουν και πως, κινούνται κατά προτεραιότητα στο επίπεδο των εντυπώσεων και σ' αυτό που λέμε «ντόρος να γίνεται». 

Αν γνωρίζετε την παροιμία «λάδια πολλά κι από τηγανίτα τίποτα», τότε ο Δήμος μας, δυστυχώς, είναι ταμάμ για να την χρησιμοποιείται.  Με άλλα λόγια, ο κ. Τζανής θα μείνει σαν ο δήμαρχος που η ψαλίδα ανάμεσα σ' αυτά που προπαγανδίζει πως γίνονται και έγιναν και σ' αυτά που πραγματικά ολοκληρώθηκαν, θα είναι η μεγαλύτερη από όλες όσες έχουν προηγηθεί. Ειλικρινώς, μακάρι να διαψευστούμε. 

Σε πολλούς προκαλεί μία θλίψη αυτή η εξέλιξη. Είναι αυτοί που πίστεψαν πως ο κ. Τζανής, ο οποίος μάλιστα δεν είχε πίσω του κανένα από τα τότε δύο μεγάλα διεφθαρμένα κι ανίκανα κόμματα για να του γίνουν στενός κορσές, θα ήταν ο δήμαρχος εκείνος που περίμεναν, που έλειπε χρόνια από την περιοχή μας. Ανεξάρτητος όντως, θα κέρδιζε εύκολα την εμπιστοσύνη του κόσμου με τολμηρές και μελετημένες κινήσεις που θα έφερναν τα πάνω κάτω και θα λειτουργούσαν υπέρ της πλειοψηφίας των δημοτών. Θα ήταν αυτός που θα ενέπνεε τόσο τους υπαλλήλους για να δουλέψουν φιλότιμα, όσο και καλοδιάθετους δημότες που βάζοντας πλάτη θα βοηθούσαν εθελοντικά και πως, τελικά, θα οδηγούσε το δήμο μας στην κατάκτηση κορυφών, που οι ανάγκες το απαιτούν και η εποχή μας το επιβάλλει. Αν κιόλας σκεφτούμε πως παρέλαβε μία κατάσταση από τον κ. Μελά στα όρια της διάλυσης, το έργο του έμοιαζε σχετικά εύκολο. Κι όμως, μέχρι στιγμής, αυτό που του καταμαρτυρούν πολλοί, που έχουν μία διαχρονική εμπειρία και γνώση των δημοτικών πραγμάτων, που νοιάζονται και συζητούν τέτοια ζητήματα, είναι πως ο Δήμος μας βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από αυτήν που παρέλαβε από τον κ. Μελά. 

Πρέπει εδώ να αναρωτηθούμε για το αν προεκλογικά, υπήρχε πράγματι ένα καλά επεξεργασμένο πρόγραμμα κι ένα εμπνευσμένο προσωπικό όραμα, όπως προβάλλονταν τότε. Διότι, αλλιώς, πώς γίνεται και σήμερα αυτό που φτάνει σ' εμάς είναι προσωπικά σπασμωδικά παιχνίδια; Λοιπόν, καλό πρόγραμμα και ανεπαρκής δήμαρχος για να το εφαρμόσει ή ένα πρόγραμμα που έγινε στο πόδι και, από εκεί και πέρα, σαν Δημ. Αρχή αυτοσχεδιάζουμε σε στυλ «βλέποντας και κάνοντας» κι ό,τι κάτσει; Να σημειώσουμε εδώ πως όποτε επιχειρήθηκε μία συμφιλίωση του προγράμματος με την πραγματικότητα – κάτι το οποίο ως πολιτική στάση δεν είναι από χέρι απορριπτέο – έγινε με τέτοιο τρόπο, που πολλοί υποστηριχτές της συμπολίτευσης γινόντουσαν έξαλλοι.

Μάλλον δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να κάνουμε αναφορά στα θέματα της σωστής διοίκησης, της πετυχημένης κατανομής του προσωπικού, του εξορθολογισμού των λειτουργιών και της αποτελεσματικότητας των περισσοτέρων υπηρεσιών της καταπολέμησης της λούφας, της διαφθοράς και της σπατάλης – όταν μάλιστα από στόμα σε στόμα κυκλοφορούν πολλές φήμες για συναλλαγές στην επικράτεια του γκρίζου και του μαύρου. Φήμες, που ακόμα κι αν είναι συκοφαντίες, μέσα στο κλίμα αυτό που ζούμε...άντε μετά ν'αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. 
Θα την κάνουμε όμως, διότι μαθαίνουμε πως πολλοί δήμοι, δειλά δειλά αλλά σταθερά, έχουν αρχίσει και κάνουν σοβαρές προσπάθειες για να μειώσουν σπατάλες και περιττές δαπάνες, να βελτιώσουν την ποιότητα του προσωπικού, να καταπολεμήσουν τη διαφθορά τη ρεμούλα και τα ρουσφέτια - που σύμφωνα με τις ετήσιες εκθέσεις του επιθεωρητή της Δημόσιας διοίκησης, οι ΟΤΑ είναι πρωταθλητές σ' αυτά τα κατεξοχήν ελληνικά σπορ – χαιρόμαστε και θέλουμε να πιστεύουμε πως κι εμείς αξίζουμε μιας τέτοιας τύχης. Και ειλικρινά θα χαιρόμασταν πάρα πολύ, αν και ο δικός μας δήμος έκανε τις ανάλογες προσπάθειες και σ' αυτά τα ζητήματα. Γιατί, μέχρι στιγμής, o Δήμαρχος μας έχει δώσει την εντύπωση πως ουδεμία σχέση θέλει να έχει ο Δήμος ως η γυναίκα του Καίσαρα που πρέπει να φαίνεται και τίμια κι όχι μόνο νάναι. Στην εποχή όμως της μεγάλης ανυποληψίας που έχει πέσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας, τέτοιες στάσεις, μόνο ως πρόκληση προς το κοινό αίσθημα μπορούν να εκληφθούν.

Λοιπόν, άλλα τέσσερα χρόνια χαμένα; Πιστεύουμε ότι πως προς τα εκεί οδεύουμε. Διότι το βασικό πρόβλημα είναι αυτό το κράμα χαρακτήρα και αξιών, ιεραρχήσεων και ικανοτήτων του δημάρχου και συνακόλουθα και του επιτελείου του. Μ' αυτήν την ακαταμάχητη ροπή προς τον εντυπωσιασμό, μ' αυτόν τον υπερφίαλο εγωισμό που τον οδηγεί να θέλει παντού και σε όλα να βάζει τη σφραγίδα του μην έχοντας όμως εκείνο το επίπεδο για να προκύπτουν θετικά και ουσιαστικά αποτελέσματα, αδιαφορώντας έτσι για ιδέες και προτάσεις αξιόλογες, αδυνατώντας παράλληλα να κάνει τις πετυχημένες συνθέσεις και συνεργασίες κι αποφεύγοντας συστηματικά να αναμετρηθεί με τα λάθη του. Δεν ξέρουμε αν είναι δυνατόν να αλλάξει. Αυτό πάντα είναι πολύ δύσκολο, ιδιαίτερα αν μετέχεις της εξουσίας, αλλά όχι ακατόρθωτο. Όμως ολόψυχα του το ευχόμαστε, κατά βάση για το καλό της πόλης μας

Το θέμα είναι πως οι συνδημότες μας αυτοί εκλέγονται για να μας αντιπροσωπεύουν και πληρώνονται για να μας υπηρετούν. Με το λιγότερο προσδοκώμενο από την εργασία τους να είναι η έντιμη διαχείριση των δικών μας χρημάτων – οι φόροι και τα τέλη που πληρώνουμε - φροντίζοντας για το συμφέρον όλων μας και όχι για το δικό τους και των κυκλωμάτων τους. Και το περισσότερο, σπάνιο αυτό, για να τα αξιοποιήσουν εμπνευσμένα για το κοινό καλό. Δεν θα έπρεπε, λοιπόν, αν δεν έχουν συναίσθηση της κοινής μας ανθρώπινης κατάστασης και το ότι είμαστε συγκάτοικοι στην ίδια πόλη, τουλάχιστον να μάθουν να σέβονται τον ιδρώτα μας; 

Όμως στην περίπτωση μιας προδιαγεγραμμένης αποτυχίας, τι μπορεί να γίνει, ώστε να μην πάνε κι άλλοι 23 μήνες τσάμπα και βερεσέ; Να βάλλει ο θεός το χέρι του είναι η μία εκδοχή.
Η άλλη είναι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι και οι ενέργειές τους.
Έχουμε, λοιπόν, τα δείγματα γραφής που μας έχουν δώσει, μέχρι στιγμής οι εναπομείναντες 21 δημοτικοί σύμβουλοι που είναι με τη Δημ.Αρχή – ένας αριθμός που είναι στο τσακ για να μετατραπεί η συμπολίτευση σε μειοψηφία – δεν μας κάνουν να ελπίζουμε ότι μπορεί κάτι θετικό να προκύψει απ’αυτούς. Αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο άραγε, να μη συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις αποφάσεις του δημάρχου για τους ίδιους λόγους που το έπρατταν μέχρι σήμερα; Τι μπορεί να τους αλλάξει και για ποιους λόγους; 
Οι άνθρωποι που κινούνται στη δημοτική παράταξη «Καλή Μέρα Κερατσίνι - Δραπετσώνα», αν έχουν συναίσθηση του προβλήματος και της ευθύνης τους, δε θα πρέπει να εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες παρέμβασης, ώστε να σωθεί ό,τι είναι δυνατόν να σωθεί; 
Οι άλλες δημοτικές παρατάξεις δε θα πρέπει να κάνουν πιο ενωτική, πειστική και πιεστική την παρουσία τους, και εντός του Δήμου και εκτός; Και τέλος, οι πολιτικές και κινηματικές δυνάμεις εκτός Δημ. Συμβουλίου, δε θα πρέπει να αναδεικνύουν τα άλυτα προβλήματα, τις λανθασμένες επιλογές και να συζητούν με τον κόσμο τις δικές τους συγκεκριμένες και εξειδικευμένες απόψεις και προτάσεις καθώς και την αντίληψη που έχουν για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος της Δημαρχίας; 
Διότι, αγαπητοί μας, όπως και να το κάνουμε, εξακολουθεί να ισχύει και στις μέρες μας το «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα». 
Νομίζουμε πάντως πως είναι κρίμα να πάνε χαμένοι και οι υπόλοιποι 23 μήνες. Μια τέτοια προοπτική μόνο θλίψη μας φέρνει, αφού σε τελική ανάλυση εναντίον μας θα είναι.


*Στο πιο μεγάλο θέμα του Δήμου μας, αυτό της Ανάπλασης στη Δραπετσώνα, ο Δήμαρχος έχει βρει το παιχνιδάκι της Φόρμουλα 1, που το χρησιμοποιεί ως διαβατήριο για δημόσιες σχέσεις και επικοινωνιακές τζιριτζάντζουλες, ως άλλοθι για να μην πράξει αυτά που ξέρει ότι πρέπει να πράξει και πιθανόν στο μέλλον, το σχέδια της Φόρμουλας να χρησιμοποιηθεί και ως δούρειος ίππος για κάτι άλλο. Αν μας ρωτήσετε και γιατί μέχρι στιγμής δεν κάνει τα δέοντα, κωλυσιεργώντας χαρακτηριστικά και παίζει με την Φόρμουλα 1, θα σας απαντήσουμε πως αυτή η εύκολη λύση – που η αλήθεια είναι πως είναι και χειροπιαστή - του ταιριάζει. Τσάμπα διαφημίζει τον εαυτό του και φτιάχνει πολιτικές κι άλλες σχέσεις με διάφορους μεγαλόσχημους αεροκοπανατζίδες. Φυσικά και δεν είμαστε κατά των εύκολων δρόμων, με την προϋπόθεση, αυτοί να μας οδηγούν σε λύσεις που εξασφαλίζουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, που ικανοποιούν πραγματικές ανάγκες. Η καταρχήν θέση μας όμως στο θέμα αυτό είναι πως εκτιμούμε ότι, εξ αιτίας της άθλιας κι αβέβαιης κατάστασης που βρισκόμαστε ως χώρα, είναι απίθανο να μας επιλέξει η FOKA του Εκλεστόουν και διάφοροι μεγαλοεπενδυτές για τη διοργάνωση τέτοιων αγώνων. Εκτός κι αν τα πάρουν όλα μπιρ παρά, που στην πράξη σημαίνει εις βάρος μας. 


** Η ΔΗΚΕΠΑ, η μoναδική πια δημοτική επιχείρηση, έχει απλήρωτους 200 υπαλλήλους της πάνω από ένα χρόνο και χρέη που από 700χιλ. ακούγεται πως τετραπλασιάστηκαν. Κατάντησε ένα κλασσικό παράδειγμα για να διδάσκεται στα σχολεία. Του πως δηλαδή, προσπαθώντας μία Δημοτική αρχή να λύσει ένα πρόβλημα, καταφέρνει να το κάνει τόσο περίπλοκο και παράγωγο υπονοιών όχι μόνο για κακοδιαχείριση, αλλά και για παράνομες πράξεις, που δυστυχώς από πολλούς κρίνεται πια απαραίτητη η παρέμβαση του ΣΔΟΕ και του Εισαγγελέα. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Μαΐου 2013 17:49