Μια βόλτα στο λιμάνι του Πειραιά. Για σχολεία, άνεργους, αργόσχολους και συνταξιούχους.

 

Ε2: Μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε. Στο συγκεκριμένο άρθρο είναι ο κωδικός της Πύλης εισόδου στο λιμάνι του Πειραιά, απέναντι από το Καστράκι. Περνάμε μέσα στον χώρο, στρίβουμε δεξιά και βαδίζουμε  για πέντε λεπτά στο δρόμο διπλής κατεύθυνσης.

Των αποθηκών στα δεξιά μας, που βλέπουμε την πίσω τους μεριά , σε πέντε έξι χρόνια και καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έχει αλλάξει η χρήση τους. Σύμφωνα με τα σχέδια του ΟΛΠ για τη δημιουργία της Πολιτιστικής του Ακτής1 η μία – αυτή, που οι εμείς οι ντόπιοι τη λέμε το «ρολόι» - προορίζεται να γίνει Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων και η δεύτερη Θεματικό Πάρκο. 

Λίγο μετά από τη ζυγαριά των νταλικών και πριν πέσουμε στη θάλασσα, δεξιά μας βλέπουμε μία καγκελόπορτα και στο βάθος ένα γκρι πλοίο. Το όνομα αυτού Hellas Liberty. Είναι ένα από τα 2751 ατμοκίνητα πλοία2 που ναυπηγήθηκαν μεταξύ των ετών 1941-45 στις Η.Π.Α. Το συγκεκριμένο πλοίο ναυπηγήθηκε το 1943, ταξίδεψε με το όνομα SS Arthur M Huddel και παροπλίστηκε το 1983.Το 2008 ρυμουλκήθηκε από τις Η.Π.Α στον Πειραιά κι ύστερα από πολλές μετασκευές πήρε τη σημερινή μορφή του. Το 2010 μετονομάστηκε σε «Ελλάς Λίμπερτυ» κι από τότε λειτουργεί ως πλοίο μουσείο. Η είσοδος είναι δωρεάν. Ανεβαίνουμε τη σκάλα, ρίχνουμε μια ματιά στη γέφυρα , διασχίζουμε το κατάστρωμα και κατεβαίνουμε στο εσωτερικό του. Εδώ, είναι αρκετά εύκολο να χαθούμε  για λίγο στο χώρο και στο χρόνο........ Στη ζωή, αυτό συμβαίνει πιο δύσκολα απ’ότι στις ταινίες και τα βιβλία, όμως, σχεδόν πάντοτε αυτή η μεταπήδηση είναι πιο έντονη και απαιτεί μια πιο ενεργητική συμμετοχή της φαντασία μας.

Επιστρέφοντας στο παρόν γυρίζουμε από τον ίδιο δρόμο. Λίγο πριν φτάσουμε στην Ε2 κι αριστερά μας υπάρχει ένας τοξωτός δρόμος διπλής κατεύθυνσης που οδηγεί στην Ακτή Βασιλειάδη3. Στην περιοχή αυτή, μέχρι το 1968 λειτουργούσαν μικρά ναυπηγεία  κι οι μεγάλες εγκαταστάσεις φορτοεκφόρτωσης κάρβουνων με γερανογέφυρα. Μετά το 1968 ο χώρος δόθηκε για φορτοεκφορτώσεις των φορτηγών πλοίων, δημιουργώντας εκεί σπουδαίες λιμενικές υποδομές που περιλάμβαναν μεγάλες αποθήκες κι ανάλογο εξοπλισμό με γερανούς, ράγες κτλ. Τώρα ο χώρος χρησιμοποιείται μόνο από επιβατικά πλοία. 

Ακολουθώντας το δρόμο, σε τρία λεπτά θα δούμε αριστερά μας μία δεξαμενή. Είναι η πέτρινη δεξαμενή του Βασιλειάδη και  μία από τις ελάχιστες σήμερα που είναι από πέτρα. Λέγεται, μάλιστα, πως κάποιες από τις πλαϊνές της πέτρες προέρχονται από τα Μακρά Τείχη.Φωτογραφίζουμε τη δεξαμενή από μακριά, αφού λειτουργεί ακόμα και σήμερα και δεν επιτρέπεται να την πλησιάσουμε. Δύο καλές στιγμές για τον επισκέπτη είναι: η ώρα που τα συνεργεία επισκευάζουν κάποιο πλοίο και η ώρα που η δεξαμενή γεμίζει ή αδειάζει από την θάλασσα.

Αν σηκώσουμε τα μάτια μας και κοιτάξουμε πέρα, μπροστά μας και στο βάθος βρίσκεται το γκρίζο /μπλε κτίριο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Παλιά λειτουργούσε ως μεγάλη αποθήκη, αλλά με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μεταμορφώθηκε σ’αυτό το ωραίο κτίριο που μοιάζει με το πάνω μέρος πλοίου. Έτσι όπως κατευθυνόμασταν προς το υπουργείο, δεξιά μας οι πολυκατοικίες στο ύψωμα είναι στη Δραπετσώνα, ενώ αριστερά μας μετά το λιμάνι φαίνεται το Χατζηκυριάκειο.


Αριστερά του Υπουργείου, σε απόσταση τριών λεπτών και δίπλα στη θάλασσα συναντάμε ένα χαμηλό κτίσμα. Αυτό είναι μία όμορφη μακρόστενη πέτρινη αποθήκη που, αν τη σεβαστούν, φιλόπονοι κι εμπνευσμένοι αρχιτέκτονες μπορούν να την κάνουν «κούκλα». Σ’ αυτές τις αποθήκες τα σχέδια της Πολιτιστικής Ακτής προβλέπουν να ιδρυθεί το Μουσείο Μετανάστευσης και να φιλοξενηθεί  το Ιστορικό Αρχείο του ΟΛΠ. 
Στην αποθήκη αυτή και μέχρι τις 10/1/13 θα λειτουργεί μία έκθεση, αφιέρωμα στον ευεργέτη Γιάννη Βαρβάκη, που βασίζεται στην ταινία ο «Θεός αγαπάει το Χαβιάρι» ( τους εθνικούς ευεργέτες, αλλ’ όχι και τους προλετάριους, όπως έγραψε ένας αμερικανός κριτικός). Η έκθεση περιλαμβάνει  χαρακτηριστικά αντικείμενα από την  ταινία του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή.Χαζέψαμε, λοιπόν, αντίγραφο του σκαριού του Βαρβάκη, την καμπίνα του Ορλόφ, κομμάτια από ντεκόρ, θρόνους, κοστούμια και σχέδια της ταινίας, φωτογραφίες από τα γυρίσματα κι έναν πίνακα της Μ.Αικατερίνης. Όσο πατάει η γάτα μπήκαμε για λίγο στο κλίμα της ταινίας. Πέρα απ’αυτό, μας φάνηκε η υποβλητική Πέτρινη, ιδανικός τόπος και για συναυλίες τραγουδοποιών, όπως ο Μάλαμας, ο Δεληβοριάς, η Μόνικα κα. 
Τώρα, αν θέλετε να την επισκεφτείτε, πρέπει να είστε ή σχολείο ή άνεργος ή συνταξιούχος, διότι μόνο πρωινές ώρες είναι διαθέσιμη. Τα 2104550229 και 2104550262 είναι τα τηλέφωνο για να πάρετε πληροφορίες και να κλείσετε ραντεβού. Το μέιλ είναι Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Από την Πέτρινη, προσπερνάμε το Υπουργείο και κατευθυνόμαστε προς την πύλη Ε1. Λίγο πριν την μικρή ανηφορίτσα που ξεκινάνε οι δρόμοι εξόδου και στ’αριστερά μας, είδαμε πάνω στον κυματοθραύστη, τον επονομαζόμενο μόλο του Κράκαρη – ιδιοκτήτης μπουζουξίδικου ήταν ο κύριος στις αρχές του 20 αιώνα – ένα μακρόστενο υπερυψωμένο κτίσμα. Εκεί τα σχέδια προβλέπουν  μία καφετέρια/εστιατόριο. Συμφωνούμε κι εμείς. Μάλιστα, πριν από είκοσι χρόνια κάποιοι το είχαν προτείνει στην παρέα. Θα έχει καλή θέα και το μακρόστενο θα του δίνει άλλη χάρη, άλλο στυλ. Στην άκρη του μόλου υψώνεται ο κόκκινος φάρος του λιμανιού. Κάποιοι ψαρεύουν σ΄αυτό το σημείο και μάλιστα ισχυρίζονται πως πιάνουν και σαργουδάκια,  κι άλλοι κουνάνε μαντήλια.
Καλή στιγμή είναι η ώρα που περνάνε τα μεγάλα πλοία, ιδιαίτερα το βράδυ που είναι και φωταγωγημένα. Τι θυμήθηκα τώρα...που ήμασταν εκεί μία νύχτα που άλλαζε ο χρόνος. Σφύριζαν τα βαπόρια, τα πυροτεχνήματα φώτιζαν τον ουρανό κι αντιφέγγιζαν όλα στο νερό. Κι εμείς ευχές, αγκαλιές, φιλιά κι ένα μπουκάλι κρασί που γύριζε από στόμα σε στόμα. Αξέχαστη εκείνη η βραδιά, φαντάζομαι για όλους τους φίλους. Ήρθε κι έδεσε ωραία η αφροχαρά της νεότητας με την έξω φαντασμαγορία. Εκεί μας βρήκε γλαρωμένους η ανατολή μ’ένα αίσθημα πληρότητας. Φεύγοντας αυτή τη φορά στο κεφάλι μας αντηχούσε το «…να μας πάρει μακριά/ να μας πάει στα πέρα μέρη/ φύσα θάλασσα πλατιά/ φύσα αγέρι, φύσα αγέρι». Κι όντως, εκεί, αυτήν την υγρή καλοκαιρινή μέρα, 71η Αυγούστου 2012, εισακούστηκε το τραγούδι και φύσηξε ένα δροσερό αεράκι, ταμάμ. 

Επιστρέφουμε στους δρόμους της εξόδου και διαλέγουμε αυτόν με την πινακίδα  «Κόρινθος - Σχιστό». Περνάμε την Ε1 και στην μέση της ανηφορίτσας και λίγο πριν φτάσουμε στα φανάρια, αριστερά μας βλέπουμε έναν παλιό παράδρομο, ασφαλτοστρωμένο. Κάναμε αριστερή στροφή 180 μοιρών και κατηφορίσαμε αυτόν τον δρόμο. Στο τέλος του και δεξιά υπάρχει ένα πέτρινο άνοιγμα με μια καγκελόπορτα. Από τις πέντε φορές που πήγαμε πρόσφατα, γύρω στις 11π.μ,  τις τρεις ήταν ανοιχτή. Μάλλον κάποιος από το Δήμο θα έχει την ευθύνη της4. Μπροστά μας ξεδιπλώνεται ένας δρόμος στρωμένος με χοντρό χαλίκι. Προχωρήσαμε για λίγο. Στο τέλος του είδαμε ένα περιφραγμένο αρχαίο μνημείο. Πρόκειται για τον  τύμβο που έθαψαν τα οστά του Θεμιστοκλή. Επιστημονικά τεκμηριωμένη επιβεβαίωση αναμένουμε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων που έχει αναλάβει τις ανασκαφές. Στο βάθος και δεξιά φαίνονται το ερυθρόλευκο φουγάρο των Λιπασμάτων και δύο μεγάλα κτίρια. Το ένα είναι το παλιό Γυαλάδικο των Λιπασμάτων και το άλλο ο σταθμός της ηλεκτρογεννήτριας αυτού του εργοστασίου. Αυτά τα δύο μνημεία, όπως και το μεγαλύτερο κομμάτι της περιοχής, ανήκουν στην Εθνική Τράπεζα. Τα μνημεία έχουν κριθεί διατηρητέα εδώ και δέκα χρόνια, αλλά οι ιδιοκτήτες τους τα αφήνουν να γίνουν τελείως ερείπια και με τη βοήθεια του χρόνου να σωριαστούν. Μετά θα τρίβουν ικανοποιημένοι τα χέρια τους, οι έξυπνοι, που θα οικονομήσουν κι άλλα λεφτά......!

Αριστερά μας και κατά μήκος όλης αυτής της διαδρομής με τον χαλικοστρωμένο δρόμο είναι η παραλία των Λιπασμάτων και όχι της ΕΥΔΑΠ , όπως κάποιοι διαδίδουν τελευταίως. Επί ένα σχεδόν αιώνα οι κάτοικοι της περιοχής δεν είχαν πρόσβαση σ’αυτήν. Τη φετινή άνοιξη καταφέραμε ως Δήμος και «πατήσαμε πόδι». Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο σε ποιον θ’ανήκει η όμορφη αυτή  περιοχή, η οποία σημειωτέον είναι ένα μικρό τμήμα από την ακτή των 2.5 χλμ της Ανάπλασης. Θα ανήκει στον ΟΛΠ ή στους πολίτες; Πάντως από την άνοιξη πολλοί επισκέπτονται αυτήν την ακτή, είτε για να ψαρέψουν, είτε για να κάνουν αποσυμπίεση και να αλαφρύνουν τη μοναξιά τους και να χαθούν πέρα μακριά, είτε για να φλυαρήσουν και να σιγοτραγουδήσουν με τη  συνοδεία κιθάρας. Έγιναν μάλιστα το καλοκαίρι και κάποιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από τη ΔΗΚΕΠΑ και για ένα διάστημα λειτούργησε και μία καντίνα, αλλά την έκλεισε η αστυνομία, γιατί δεν είχε άδεια. Προφανώς είναι καλό να υπάρχουν εκεί και μια δυο καντίνες, αλλά ....δεν το συζητάμε, θα πρέπει να λειτουργούν νόμιμα. Είμαστε σε φάση που αυξάνονται οι πολίτες εκείνοι που πιέζουν για ένα νέο ξεκίνημα της χώρας, που βασικό συστατικό του θα είναι η ισοπολιτεία και η ισονομία.

Πιστεύουμε πως είναι καλή ιδέα να επισκεφτούν την παραλία αυτή τα σχολεία της περιοχής, ιδιαίτερα του Δήμου μας, για να συνειδητοποιήσουν οι δάσκαλοι και τα παιδιά , τι διεκδικούμε. Επιπλέον οι μαθητές,  μπορούν άνετα να εμπλουτίσουν αυτό το μικρό οδοιπορικό με τη δική τους έρευνα κι οπτική. Από την Πέτρινη μέχρι το Θεμιστόκλειο διανύσαμε με τα πόδια μια απόσταση περίπου εικοσιπέντε λεπτών. Μας άρεσε αυτή η βόλτα. Ένα τρίωρο περπάτημα δίπλα στη θάλασσα, στις μυρωδιές της και τους ήχους της κι η επαφή με κάποια ίχνη από το παρελθόν, αλλά και το μέλλον της περιοχής, μας βοήθησαν να πάρουμε μια μυρωδιά από την τοπική ιστορία και την προοπτική της. Ωραία ήταν και χαλαρώσαμε μ’ αυτήν την πεζοπορία ... Ωραία όμως δεν είναι η επιστροφή στην καθημερινή ρουτίνα, στις πιέσεις και τις δυσκολίες που συνεχώς όλο και μεγαλώνουν.....  

Πώς θα πάτε: απέναντι από τον Ηλεκτρικό και τον Προαστιακό και μέσα στο λιμάνι έχουν την αφετηρία τους τα λεωφορεία του ΟΛΠ που καλύπτουν εσωτερικές διαδρομές στο λιμάνι και τερματίζουν  στο τέλος της Ακτής Βασιλειάδη. Επίσης δίπλα από την πύλη Ε3,  απέναντι από τον Αγ.Διονύσιο, υπάρχει μια στάση πολλών λεωφορειακών γραμμών. Η πύλη Ε3 απέχει από την πύλη Ε2 όσο το μήκος τριών κρητικών πλοίων. Σε μερικά χρόνια, που θα φτάσει στον Πειραιά και η επέκταση της γραμμής 3 του Αττικού μετρό ( Χαϊδάρι – Αγ.Βαρβάρα - Κορυδαλλός – Νίκαια – Μανιάτικα – Λιμάνι Πειραιά - Δημοτικό Θέατρο) καθώς και το τραμ από το Φάληρο, η επίσκεψη αυτών των χώρων από πολλές περιοχές της Αττικής θα είναι άνετη. Αν μάλιστα κατασκευαστεί και το υπερυψωμένο τρένο – μονορέιλ το ονομάζουν – που θα διατρέχει το λιμάνι περιμετρικά, τότε ποιος τη χάρη μας......

1 Η Πολιτιστική Ακτή της Α.Ε.  ΟΛΠ είναι ένα μεγαλεπήβολο project – όπως ονομάζουν οι μεγαλόσχημοι το σχέδιο – ανάπλασης, μετασχηματισμών και αλλαγής χρήσης της περιοχής με τις μεγάλες αποθήκες του λιμανιού που εδώ και χρόνια έχουν πάψει να λειτουργούν. Αποφασίστηκε τον Μάρτιο του 2012. Πρόκειται  για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπλασης μιας επιλιμένιας ζώνης 180 στρεμμάτων στο ύψος της Δραπετσώνας, συνολικού προϋπολογισμού 80 εκατ ευρώ. Περιλαμβάνει έργα πράσινου, ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, νέα χρήση εγκαταλελειμμένων βιομηχανικών κτιρίων ως μουσειακών και πολιτιστικών υποδομών, δημιουργία χώρων στάθμευσης, δίκτυα πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων προς όφελος των κατοίκων, των τουριστών και των επιβατών του Κεντρικού Λιμένα. Το σχέδιο αυτό προβλέπει  ειδικότερα τα εξής 12 συγκεκριμένα έργα ανάπλασης: 
Δημιουργία Πάρκου και πλατείας μεταξύ Δραπετσώνας και Λιμένος
Μετατροπή Κτιρίου Καστρακίου σε Αρχαιολογικό Μουσείο
Υπόγειο parking και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Καστρακίου
Μετατροπή κτιρίου SILO σε Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων
Μετατροπή της Πέτρινης Αποθήκης σε Μουσείο Μετανάστευσης, Ιστορικό Αρχείο ΟΛΠ και Επιβατικό Σταθμό
Ανάπλαση Περιβάλλοντος χώρου περιοχής SILO, Πέτρινης Αποθήκης, Μόνιμων Δεξαμενών
Μετατροπή δύο κτιρίων πολυώροφων αποθηκών σε θεματικό πάρκο
Κατασκευή υποθαλάσσιας διάβασης πεζών για σύνδεση λιμένος Λέοντος με Πολιτιστική Ακτή
Αναπαλαίωση - Αξιοποίηση υπερκατασκευής Μόλου Κράκαρη
Αξιοποίηση των παλαιών πέτρινων δεξαμενών για πολιτιστικές χρήσεις
Εγκατάσταση και κατασκευή Ενυδρείου
Δημιουργία ανοιχτού θαλάσσιου  Μουσείου Ιστορικών Σκαφών

Φυσικά για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά τα σχέδια, που τα περισσότερα είναι ενδιαφέροντα, δεν θα πρέπει η ιδέα να προσελκύσει και το ενδιαφέρον κεφαλαιούχων; Επενδύσεις  προφανώς θα κάνει και ο ΟΛΠ και πιθανόν και το Δημόσιο. Φανταζόμαστε πως θα έχουν ανάψει πράσινο φως και οι εργολάβοι Ρούτσης, Ροκάς και Intracom. Το αναφέρουμε αυτό, διότι διαβάσαμε πρόσφατα στις εφημερίδες μία επιστολή παραίτησης του κ. Μουστάκη , αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ μέχρι το 2011. Εκεί ο παραιτηθείς ισχυρίζεται πως οι τρεις αυτές εταιρείες χρόνια τώρα υπαγορεύουν στον ΟΛΠ τι θα κάνει, πότε θα το κάνει και με ποιο τρόπο. 

2 Πολλά πλοία αυτού του τύπου το 1944 και μετά την ολοκλήρωση της απόβασης στην Νορμανδία, όπου συμμετείχαν ακόμα κι ως πολεμικά, μετέφεραν καλώδια και παρόμοιου τύπου υλικό, αλλά κι άλλα εμπορεύματα, δηλαδή ταξίδεψαν στους πέντε ωκεανούς ως εμπορικά πλοία. Μετά τον πόλεμο ¨Ελληνες εφοπλιστές αγόρασαν γύρω στα 600 τέτοια πλοία κι  έκαναν τις κερδοφόρες μπίζνες τους. 

3 Η ακτή Βασιλειάδη εκτείνεται νότια της αρχαίας Ηετιωνείας – μιας από τις πύλες των Μακρών Τειχών - και ξεκινά από την ακτή την  αποκαλούμενη  προπολεμικά Κρεμμυδαρού. Καταλήγει στη βάση του βόρειου λιμενοβραχίονα του λιμανιού, στην άκρη του οποίου ορθώνεται ο κόκκινος Φάρος. Οφείλει το όνομα της στον Γ.Βασιλειάδη που το 1910 κατασκεύασε στην περιοχή αυτή ένα μηχανουργείο/ναυπηγείο, την  πρώτη μεγάλη λιμενική βιομηχανική εγκατάσταση

4 Το θέμα αυτό, δηλαδή ποιος θα ανοίγει και θα κλείνει την καγκελόπορτα της παραλίας των Λιπασμάτων, είναι σοβαρό θέμα και εξαιρετικά δύσκολο να λυθεί. Γι’αυτό σκεφτείτε πώς θα συζητηθεί στο Δημ.Συμβούλιο του Δήμου μας την Τρίτη 23/10. Αλλά και λύση να βρεθεί δεν έχουμε τη βεβαιότητα πως θα εφαρμοστεί κιόλας. Θα πρέπει, επίσης να περάσει από το μυαλό των αρμοδίων να αναρτήσουν και μία ταμπελίτσα, όπου θα αναφέρει τις ώρες που η πρόσβαση στην ακτή  θα είναι δυνατή στους επισκέπτες. Έτσι συνηθίζεται στην Ευρώπη και στην Αμερική. Αυτό το τελευταίο το λέμε για όσους δεν έχει τύχει να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 05:46

Σχόλια   

0 # Ιγνατιάδης Λάκης 23-03-2013 09:28
Μιχάλη, γεια σου. Οι φωτογραφίες σου μου άρεσαν. Το άλλο για το λιμάνι, εγώ συμφωνώ, όμως τον ΟΛΠ ποιος θα τον πείσει;
Μιχάλη έχασα το μέιλ σου. Αν θέλεις μου το στέλνεις στο ; Στο ίδιο μέιλ μπορείς να μου στείλνεις και άρθρα σου, όποτε σου έρθει η όρεξη και γράψεις για θέματα που σε ενδιαφέρουν.
Παράθεση
0 # Καλαφατάς Μιχάλης 15-03-2013 14:59
Αγαπητέ Φίλε Λάκη και Φίλοι του Λιμανιού σας ενημερώνω ότι η στάθμευση απαγορεύεται σε όλο το Λιμάνι σύμφωνα με τη Τροχαία του Λιμενικού (Αρμόδιος Αξιωματικός). Η κλήση δίδεται από τη τροχαία του Λιμενικού και το πρόστιμο 80 ευρώ πληρώνεται στον ΟΛΠ. Είμαστε αποκλεισμένοι.Πρόταση θα μπορούσε ο ΟΛΠ με τις κατάλληλες πινακίδες να επιτρέπει ορισμένες ώρες και σε ορισμένες θέσεις τη στάθμευση χωρίς να ενοχλούμε την διακίνηση των επιβατών και των εμπορευμάτων ώστε να κάνουμε και εμείς το περίπατό μας.

Παρακάτω έχω 3 Links για φωτογραφίες του Hellas Liberty δικές μου που ανέβασα μέσω του Panoramio στο Google Earth.

http://www.panoramio.com/photo/85422819
http://www.panoramio.com/photo/85422828
http://www.panoramio.com/photo/86139632
Παράθεση
0 # Στρατος 27-10-2012 07:26
Ωραία βόλτα Λάκη.
Εμένα (ή εμένανε) ξέρεις τι μ'αρέσει
Να είμαι σε ένα στενό (Αριστείδου ας πούμε) και να βλεπω ενα πλοίο, όχι ολόκληρο, να περναει και να σε κάνει να ξεχνάς τα αυτοκίνητα
Παράθεση
0 # Κώστας 23-10-2012 16:27
Το λιμάνι αποτελεί την απόλυτη ψυχοθεραπεία πιστεύω. Το περπάτησα πρώτη φορά το 1994 και έκτοτε σχεδόν κάθε μέρα είμαι μόνιμος επισκέπτης....θα γράψω κι ένα αρθράκι για το Liberty που ανέφερε ο Λάκης,,,,,,,Λάκη, εκπληκτικό άρθρο!!!
Παράθεση
0 # Νίκος 23-10-2012 11:43
Η Αποθήκη με την Έκθεση, είναι ανοικτή και Σάββατο / Κυριακή 11:00 - 16:00.
Παράθεση
0 # Νίκος 22-10-2012 13:11
Ωραία βόλτα,Λάκη. Ωραίες και οι φωτογραφίες.
Παράθεση

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: