Πανηγύρι Αγίου Δημητρίου και παρέλαση 28ης Οκτωβρίου με μήνυμα …….?????

Λάτρης των πανηγυριών, εδώ και πάρα πολλά χρόνια πλέον, από τότε που ήμουν παιδί και μπορούσα να πηγαίνω μόνος μου στις εκκλησίες, παραμονή και ανήμερα των αγίων. Για να μην παρεξηγηθώ, για το πανηγύρι πήγαινα. Ένα από τα αγαπημένα μου είναι και αυτό του Αγ. Δημητρίου στην περιοχή μας, στον Πειραιά!

Πριν πάω, φέτος, είχα μιλήσει με κάτι μαθητές μου και με προειδοποίησαν πως φέτος το πανηγύρι είναι μικρό σε μέγεθος, καθώς δεν υπάρχουν ξένοι πωλητές σε πάγκους. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση και δεν έδωσα σημασία στα λεγόμενά τους. Κι όμως αυτή ήταν η αλήθεια… το μήκος που εκτεινόταν το πανηγύρι πρέπει να ήταν μόλις το 20% σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Δεν υπήρχαν όντως καθόλου ξένοι πωλητές σε πάγκους και εννοείται πως δεν υπήρχαν όλοι εκείνοι που πουλάνε μικροαντικείμενα (κρατώντας τα στα χέρια), πάγκοι με πειρατικά cd και dvd, ή όλα αυτά τα διάφορα που πουλούσαν διάφοροι (κατά κύριο λόγο ξένοι) απλά στρώνοντας ένα σεντόνι στο δρόμο.


Από την μια, θα πει κάποιος, καλό είναι αυτό μιας που - και σύμφωνα με τη διαφήμιση στην τηλεόραση - το παραεμπόριο είναι «πληγή» για την εθνική μας οικονομία και, σε βάθος χρόνου, όλοι βγαίνουμε χαμένοι. Από την άλλη, όμως, αναρωτιέμαι, γιατί αυτό να γίνει φέτος, τι άραγε άλλαξε; Είναι τρομακτικά απλό το τι άλλαξε. Απλά οι ξένοι φοβούνται, φοβούνται γιατί πολύ απλά υπάρχουν όλα αυτά τα επεισόδια που δείχνουν οι ειδήσεις μεταξύ ξένων και διαφόρων Ελλήνων που φέρονται να φοράνε μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής. Ο εκφοβισμός, όμως, και οι απειλές θα έπρεπε να μην σταματάνε εκεί. Είμαι υπέρ του ότι η χώρα δεν αντέχει και δεν πρέπει να δέχεται όλους αυτούς τους λαθρομετανάστες που εισρέουν στη χώρα μας, αλλά από την άλλη θα ήθελα πάρα πολύ όλοι μας - και ιδίως η Χρυσή Αυγή - να πάρει ένα ένα τα άτομα από την «λίστα Λαγκάρντ» και να τους φερθεί με τον ίδιο, αν όχι χειρότερο τρόπο, όπως αντιμετωπίζει και τους λαθρομετανάστες που πουλάνε παράνομα αγαθά. Είναι σίγουρο πως το ελληνικό κράτος έχει ζημιωθεί πολύ περισσότερο από καθώς πρέπει κουστουμάτους κύριους και κομψές κυριούλες παρά από ένα μαύρο που πουλάει cd.

               

Όταν βγήκε ο περιβόητη λίστα, βγήκε ένας από αυτούς που ήταν στην λίστα, γνωστός δημοσιογράφος, και από την ραδιοφωνική εκπομπή σχεδόν απειλούσε πως δε θα ξαναβγεί στον αέρα αν δεν του ζητήσουν δημόσια συγνώμη που σπιλώθηκε το όνομά του. Λες και αν σταματήσει, εμείς θα βάλουμε τα κλάματα και θα απεργήσουμε, για να επανέλθει στο ραδιόφωνο. Ε, λοιπόν… χεστήκαμε αν σταματήσετε…. αυτό ακριβώς!

               

Δεν μπορεί λοιπόν να στοχοποιούμε μόνο μια συγκεκριμένη μερίδα και να ζητούμε να εξαντληθεί ο νόμος πάνω στους λαθρομετανάστες. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται για όλους, και πάνω από όλα για τους βουλευτές που έχουν προβλέψει διαγραφή των αδικημάτων τους μετά από πέντε χρόνια. Ας πιάσει ο νόμος όλους αυτούς που έφεραν τη χώρα στην κατάσταση αυτή και μετά ας διώξουμε και όλους τους μετανάστες που είναι παράνομα στη χώρα. Γιατί και η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, πως θα μείνουν όλοι οι μετανάστες στη χώρα μας όταν βγει στην κυβέρνηση, μόνο αστεία μπορεί να είναι. Απλώς, ως αντιπολίτευση μπορούν να λένε ό,τι αρλούμπα θέλουν, μιας που όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει. Και έτσι όπως πάνε, θα γίνουν απλά γραφικοί, σαν τους άλλους με το σφυροδρέπανο! Και κάτι τελευταίο, κρατήστε και μερικούς ξένους στη χώρα για τις βαριές δουλειές   (όπως οικοδομή, ελιές και χωράφια), γιατί ο Έλληνας ο άνεργος δεν καταδέχεται να τις κάνει τις δουλειές αυτές μέχρι να τελειώσει το freddo espresso και την πλοήγηση στο ιντερνέτ με το 3G κινητό ή το ipad!

               

Κάπως διαφορετικό το κλίμα στην Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Κερατσίνι, την ημέρα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου. Τα παιδιά των λυκείων του δήμου μας είχαν βάλει ένα περιβραχιόνιο με ένα απαγορευτικό και από κάτω το σήμα της ναζιστικής σβάστικας. Μια πρωτοβουλία που σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητη. Σίγουρα τα παιδιά της ηλικίας αυτής είναι πολύ ευαίσθητα και αρχίζουν να κοινωνικοποιούνται και να αποκτούν ένα άγχος! Άγχος, διότι ζουν σε μια χώρα υπό οικονομική κατοχή και με καθόλου προοπτική για τα επόμενα πολλά πολλά χρόνια. Παιδιά που μπορεί να παρασυρθούν και να υιοθετήσουν την καραμέλα ότι για όλα φταίνε οι ξένοι. Λες και οι ξένοι που είναι εδώ και 20 χρόνια (από τότε που ως υπουργός εξωτερικών ο Αντώνης Σαμαράς έλεγε στους κατοίκους κυρίως της Αλβανίας … «ελάτε όλοι») στη χώρα μας δεν πληρώνουν εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και δεν βοηθάνε για την ανάπτυξη της οικονομίας μας! Και, άραγε, πόσο συχνά διάφοροι δεν κρίνουν με ρατσιστική διάθεση παιδιά που προέρχονται από ξένες χώρες, όταν τύχει να είναι οι καλύτεροι μαθητές και θα πρέπει να κρατήσουν την ελληνική σημαία για να τιμήσουν την χώρα τους…. Διότι, όπως έλεγε και ένας σοφότερος από εμένα…

 

«Τοσοτον δ’ πολέλοιπεν πόλις μν περ τ φρονεν κα λέγειν τος λλους νθρώπους, σθ’ ο ταύτης μαθητα τν λλων διδάσκαλοι γεγόνασι, κα τ τν λλήνων νομα πεποίηκε μηκέτι το γένους λλ τς διανοίας δοκεν εναι, κα μλλον λληνας καλεσθαι τος τς παιδεύσεως τς μετέρας τος τς κοινς φύσεως μετέχοντας».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 11:41