ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΕΑΥΤΟΣ

Πάει ο παλιός ο χρόνος…ας γιορτάσουμε παιδιά; Σίγουρα θα γιορτάσουμε! Κάτι καινούριο ξεκινά αφήνοντας πίσω του όλα όσα ζήσαμε, κάναμε, νιώσαμε το προηγούμενο έτος!

Θα στολιστούμε, θα χαμογελάσουμε, με ειλικρίνεια ή χωρίς, και θα φιληθούμε, όταν τελειώσει η αντίστροφη μέτρηση, για να ευχηθούμε καλή χρονιά!


Συνήθως αυτές τις μέρες ο καθένας κάνει ένα μικρό απολογισμό για το πώς ήταν η χρονιά που πέρασε. Ο ανικανοποίητος, μίζερος άνθρωπος θα πει με ευκολία πως το 2012 ήταν κάκιστο και  «άντε να έρθει το 2013, μήπως δούμε άσπρη μέρα»! Ατάκα που την ακούμε απαραιτήτως κάθε χρόνο από ορισμένους και έχει καταντήσει πιο κλισέ και από το "Χριστούγεννα" της Βανδή. Δε θα σχολιάσω καν το πόσο εύκολα ακυρώνουμε όμορφες στιγμές που ζήσαμε, επειδή κάτι άσχημο συνέβη! Και πώς γίνεται, τις περισσότερες φορές, το άσχημο αυτό γεγονός να είναι κάτι ασήμαντο που, στο μικρό μας μυαλό, μετατράπηκε σε καταστροφή! Αυτό που θα σχολιάσω, όμως, είναι το πώς, τις Άγιες τούτες μέρες, όπως λέμε, κάνουμε ευχές που δεν τις νιώθουμε πραγματικά αλλά πρέπει να τις πούμε γιατί έχουμε Χριστούγεννα!


Ε ναι βεβαίως..,τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης! Σωστά; Σωστά! Είναι όλα καλά και οι πάντες αγαπιούνται μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου, άντε μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, για να μην αφήσω εκτός την Πρωτοχρονιά! Κάρτες, δώρα, αγάπες και λουλούδια πηγαινοέρχονται και αλλάζουν χέρια με ταχύτητα 

φωτός για να κρύψουν την υποκρισία και το ψέμα όλης της χρονιάς. Κρύβεται καλά η μικρότητα πίσω από τα φανταχτερά πακέτα με τους φιόγκους, χωρίς να μπορεί η κάρτα αλλαγής να αντικαταστήσει τα συναισθήματα! Μπορεί άραγε εύκολα ένα όμορφο δώρο και λίγη χρυσόσκονη να ξεγελάσει τις καρδιές μας; Μάλλον ναι, αν κρίνουμε από τις επιφανειακές σχέσεις που δημιουργούνται συνεχώς.


Ένα επιφανειακό συναίσθημα δεν είναι απαραίτητα κακό. Μπορεί να γεννηθεί, όταν συναντήσεις κάποιον ο οποίος απλά δεν σε προκαλεί να τον γνωρίσεις καλύτερα. Το κακό όμως είναι όταν τραβάς αυτό το επιφανειακό συναίσθημα από τα μαλλιά και προσπαθείς να το παρουσιάσεις σαν μια μεγάλη συμπάθεια ή, ακόμα χειρότερα, αγάπη. Ξεγελώντας τον κόσμο γύρω σου, τον απέναντί σου, τον ίδιο σου τον εαυτό. Ο οποίος βέβαια πάντα θα ξέρει την αλήθεια αλλά θα την κρύβει καλά, γιατί δεν μπορεί να την αποδεχτεί έτσι εύκολα. Αυτό τελικά είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημά μας. Η ειλικρίνεια μάς κάθεται βαριά γι’αυτό και την αποφεύγουμε επιμελώς, προσεκτικά και μεθοδικά! Αρκούμαστε εύκολα στα ψεύτικα, επειδή τρέμουμε πως τα αληθινά δεν είναι αυτά που ονειρευτήκαμε. Μήπως όμως ήρθε η ώρα να μάθουμε πως είναι πολύ χειρότερο να ισορροπείς σε ψεύτικες δοκούς από το να ισορροπείς έστω σε μία αλλά πραγματική;


Ας ευχηθούμε, λοιπόν, με το νέο έτος, να μάθουμε να αγαπάμε με όλη την έννοια της λέξης και να μοιραζόμαστε ειλικρινά συναισθήματα. Να μην αρκούμαστε στα λίγα αλλά να δουλεύουμε σκληρά για τα πολλά. Να δημιουργούμε σχέσεις ουσιαστικές χωρίς περιτυλίγματα και να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους μοναδικούς. Ανθρώπους που θα μας δώσουν το χέρι τους, όταν το χρειαστούμε, αλλά και που θα είναι έτοιμοι να μας στηρίξουν όταν πέφτουμε. Καλή χρονιά κι ευτυχισμένος ο νέος εαυτός!!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 09:44

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: